Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Rezultatele Conferinţei Republicane a Mişcării Populare Antimafie

|versiune pentru tipar||
MPA / 9 decembrie 2012
Mişcarea Populară Antimafie

Duminică, 9 decembrie 2012, Mişcarea Populară Antimafie a organizat o Conferinţă republicană la care au participat atât membrii, cât şi simpatizanţii Mişcării. Oaspeţi speciali au fost susţinătorii de peste hotare ai Mişcării Antimafie. O parte dintre ei au venit din Marea Britanie, Belgia şi Irlanda, iar alţii din Canada, Franţa şi România s-au alăturat discuţiilor prin intermediul unei conferinţe video realizată prin Internet.

Conferinţa a avut scopul de a pune în discuţii planurile de viitor ale Mişcării şi probleme ce ţin de organizarea internă de partid şi a fost rodul comunicării între oamenii ce împărtăşesc acelaş grup de idei, valori şi principii.

Vă prezentăm mai jos Rezoluţia şi Declaraţia adoptată de Mişcarea Populară Antimafie pe 9 decembrie 2012:

Rezoluţia Mişcării Populare Antimafie

Adunarea noastră este rodul comunicării între oamenii ce împărtăşesc acelaş grup de idei, valori şi principii. Nici un fel de alte relaţii nu pot face obiectul unei activităţi politice în interes social şi comunitar general.

Valorile împărtăşite de membrii Mişcării Populare Antimafie sunt: respectul pentru viaţa şi sănătatea omului, libertatea de conştiinţă şi de exprimare, dreptul la muncă şi la o bătrâneţe asigurată; statul de drept şi economia de piaţă. TOATE ACESTE VALORI VOR FI PROMOVATE ÎN VIRTUTEA DREPTURILOR CETĂŢENILOR REPUBLICII MOLDOVA DE A FI FERICIŢI.

Mişcare Populară Antimafie este o organizaţie politică străină spiritului şi practicilor de guvernare ale actualei clase politice. În istoria de 20 de ani a Republicii Moldova nu avem exemple de comportament politic demne de urmat. Sarcina noastră este să creăm O CLASĂ POLITICĂ A BUNULUI SIMŢ DE INSPIRAŢIE OCCIDENTALĂ.

Principiul primordial al construcţiei de partid pentru noi va fi:

DEMISIA DE ONOARE.

Acest principiu va sta la baza activităţii interne de partid, dar şi la baza tuturor guvernărilor Mişcării. În virtutea aplicării acestui principiu — membrul Mişcării Populare Antimafie va fi obligat să demisioneze din orice funcţie publică sau de partid în 24 de ore de la momentul când a devenit cunoscută una din următoarele fapte:

  1. Furt din avutul public sau privat, înşelătorie, escrocherie sau trafic de influenţă;
  2. Încălcarea, prin abuz de funcţie publică sau de partid, a drepturilor omului la proprietate, conştiinţă sau liberă exprimare;
  3. Acordarea de favoruri, prin abuz de funcţie, rudelor de sânge, rudelor prin alianţă sau oricărei alte persoane ce face obiectul unor relaţii reciproc avantajoase.

Colegii noştri de partid vor fi în exclusivitate PATRIOŢII — PATRIOTISMUL PENTRU NOI NU POATE EXISTA ÎN AFARA CRITERIILOR DE PERFORMANŢĂ, DEVOTAMENTULUI CAUZEI EUROPENE A DREPTURILOR OMULUI ŞI A STATULUI DE DREPT.

Mişcarea Populară Antimafie consideră că Sistemul de drept din Republica Moldova este “Zidul nostru Berlinez” în calea spre civilizaţia europeană. Acest sistem se poate adapta la orice guvernare şi la orice reforme prin conservarea unor practici juridice criminale care sfidează demnitatea umană şi subminează economia naţională. Sarcina noastră este ERADICAREA ÎNTREGULUI SISTEM JUDECĂTORESC ŞI ÎNLOCUIREA LUI CU O MISIUNE EUROPEANĂ DE SUPREMAŢIE A LEGII care se va retrage treptat pe măsură ce vom reuşi să educăm jurişti competenţi, cu principii morale, cu respect pentru viaţa umană, cu spirit de responsabilitate deplină pentru actul de pedeapsă şi clemenţă.

Mişcarea Populară Antimafie va ocroti, fiind la Guvernare sau în opoziţie, pe toate căile legale fiecare investiţie autohtonă sau străină în economia naţională. Cetăţenii moldoveni vor avea garanţii de stat pentru fiecare leu investit în Republica Moldova. Iniţiativa privată va deveni aliatul nostru în dezvoltarea economiei de piaţă competitive, iar actualele grupări politico-mafiote vor fi anihilate prin tragerea la răspundere penală a liderilor lor.

Eforturile de 20 de ani ale organismelor politice, diplomatice şi de drept europene, în pofida unei rezistenţe permanente a clasei politice moldoveneşti, au creat în Republica Moldova o legislaţie, în proporţii mari, euroconformă.

Ţara noastră este astăzi guvernată de practici comuniste şi mafiote acoperite de formalităţi legale europene.

Mişcarea Populară Antimafie are misiunea să le redea cetăţenilor Republicii Moldova — ŢARA acaparată de gruparea mafiotă de la guvernare.

Misiunea noastră este, în exclusivitate, o acţiune de voinţă colectivă şi un act de sacrificiu personal într-un efort extraordinar de reparaţie istorică pentru o comunitate europeană aflată în derivă morală şi ideologică în patruzeci de ani de comunism şi alţi douăzeci de rezmeriţe mafiote.

Avem toată încrederea în reuşita Mişcării noastre pentru că motivaţia, voinţa şi spiritul nostru de sacrificiu este peste puterea banilor lor storşi prin umilinţă din suferinţa unui popor demn de toată admiraţia şi recunoştinţa noastră.

Declaraţia Mişcării Populare Antimafie
Comuniştii şi mafia de la guvernare sunt o apă şi un pământ

La trei ani de la instalarea la guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană, Republica Moldova se confruntă cu o CRIZĂ DE PERSPECTIVĂ fără precedent. Până în 2009, când politica dusă de clanul pseudo-comunist Voronin a adus Republica Moldova în pragul falimentului politic şi economic, speranţa populaţiei active a fost — Cursul de Integrare Europeană.

Noua guvernare pseudo-democratică s-a identificat cu acest curs. Liderii AIE şi-au însuşit în mod fraudulos un ideal colectiv, deturnând în interes personal şi de grup nu numai speranţa celei mai conştiente părţi a populaţiei ţării noastre de a trăi, cât de curând, în spaţiul civilizaţiei occidentale, ci şi fondurile europene livrate Republicii Moldova de către Uniunea Europeană în calitate de suport pentru consolidarea capacităţii de administrare instituţională.

În rezultat, societatea moldovenească a devenit ostaticul unei situaţii extrem de controversate când orice afront adus unui grup de aventurieri cu interese înguste mafiote poate fi o acţiune de zădărnicire a cursului european şi, implicit, un sprijin involuntar pentru forţele retrograde şi comuniste ce doresc menţinerea Republicii Moldova în sfera de interese a Federaţiei Ruse. Complexitatea acestei situaţii ne ţine încremeniţi de trei ani în faţa celei mai cinice escrocherii politice din ultimii 20 de ani — când ideea naţională şi europeană a devenit generatoare de profituri fabuloase pentru gruparea politico-mafiotă Plahotniuc — Filat. Atacurile raider, furtul banilor publici, contrabanda, deturnarea fondurilor europene, subordonarea justiţiei, subminarea economiei naţionale — toate stau la adăpostul “fricii geopolitice” de comunişti şi de cursul integrării în Uniunea Euro-Asiatică. FOBIA GEOPOLITICĂ de care suferă cei mai activi şi conştienţi cetăţeni ai Republicii Moldova, dar şi cea mai mare parte a partenerilor noştri europeni, este adevăratul aliat al Alianţei pentru Integrare Europeană. Frica de comunişti livrează de trei ani acelaşi rezultat — SPRIJIN NECONDIŢIONAT PENTRU GRUPAREA POLITICO-MAFIOTĂ PALHOTNIUC — FILAT, sprijin necondiţionat pentru orice crimă săvârşită de ei în trecut, în prezent şi în viitorul apropiat.

MŞCAREA POPULARĂ ANTIMAFIE consideră că Mafia de la Guvernare şi Comuniştii sunt “o apă şi un pământ”, iar Republica Moldova are o singură şansă de Integrare Europeană — Lupta necruţătoare cu orice formă de crimă economică. Crimele nu au culoare politică şi nici orientare geopolitică. Crimele economice sunt generatoare de comunism, lâncezeală sovietică şi nostalgie imperială.

Singura cale de Integrare Europeană este — STATUL DE DREPT.
Singura cale de acces spre civilizaţie este — RESPECTAREA DREPTURILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI.
Singura formă de patriotism acceptat este — MUNCA, PERFORMANŢA ŞI INIŢIATIVA PRIVATĂ.

MIŞCAREA POPULARĂ ANTIMAFIE ANUNŢĂ PRINCIPIILE CARE VOR STA LA BAZA PROGRAMULUI MIŞCARII PENTRU URMĂTORII 10 ANI:

Sursa: www.antimafie.md

Judecata lui Plahotniuc a decis să interzică lui Sergiu Mocanu şi Mişcării Populare Antimafie de a protesta Sergiu Mocanu: Filat şi Plahotniuc au jucat tănănica pe suferinţa familiei lui Sorin Paciu