Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Judecata lui Plahotniuc a decis să interzică lui Sergiu Mocanu şi Mişcării Populare Antimafie de a protesta

|versiune pentru tipar||
MPA / 7 decembrie 2012
Mişcarea Populară Antimafie

Ieri, 6 decembrie 2012, Judecătorul Serghei Papuha de la Judecătoria Râşcani, mun. Chişinău, a emis o Hotărâre pe cazul chemării în judecată a lui Sergiu Mocanu de către ÎCS “Finpar Invest” SRL şi ÎCS “Nobil Club” SRL — firme ale lui Vladimir Plahotniuc.

Papuha a dispus să se interzică lui Sergiu Mocanu şi partidului Politic Mişcarea Populară Antimafie de a organiza întruniri sau alte acţiuni de protest în proximitatea clădirii “Global Business Centru” şi a hotelului “Nobil-Club”. De asemenea, încasarea de la Sergiu Mocanu şi Mişcarea Populară Antimafie a sumei de 20 000 lei în mod solidar în calitate de cheltuieli de judecată. De menţionat că Ordinele de plată privind cheltuielile prezentate de avocatul lui Plahotniuc — Vitalie Nagacevschi, erau dubioase, iar cererea de chemare în judecată a fost formulată iniţial pe numele lui Sergiu Mocanu, apoi, a fost chemat în judecată şi partidul politic Mişcarea Populară Antimafie.

Calificăm această decizie drept anticonstituţională şi care denotă conservarea şi menţinerea aceluiaşi regim politico-mafiot creat de Vladimir Voronin şi menţinut de troica Filat-Plahotniuc-Ghimpu, iar Republica Moldova riscă să mai piardă un dosar la CEDO.

Sursa: www.antimafie.md

Sergiu Mocanu: Contrabandă marca Filat Rezultatele Conferinţei Republicane a Mişcării Populare Antimafie