Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Sergiu Mocanu: Contrabandă marca Filat

|versiune pentru tipar||
MPA / 27 noiembrie 2012
Mişcarea Populară Antimafie

Cele o sută nouăzeci tone de grâu semincer donate Republicii Moldova sub formă de ajutor umanitar, care au fost deturnate în raionul Cantemir în beneficiul membrilor Partidului Liberal Democrat, au intrat în Republica Moldova prin Birul Vamal Bender sub formă de contrabandă. Vameşii Birului Vamal Bender au îndeplinit indicaţia unui oficial din Guvern, cel mai probabil al Prim-ministrului Filat de a permite trecerea lotului umanitar fără formalităţi legale şi control vamal.

La ora actuală, nu există nici un act vamal care ar confirma intrarea lotului de grâu în Republica Moldova. Acest fapt confirmă ipoteza iniţială a Mişcării Populare Antimafie, că ajutorul umanitar face obiectul unui furt calificat efectuat cu premeditare de un grup organizat. Tocmai acum este clar răspunsul Prim-ministrului Filat la întrebarea ziariştilor privind deturnarea lotului de grâu: “…asta este opinia Dumneavoastră, să vedem dacă puteţi comunica cu probe”. La acea oră, Vlad Filat avea deja certitudinea că probe nu există, pentru că “experienţa vastă în domeniu” îl face să fie convins că dacă nu există “urme” în vamă, nu există marfă de contrabandă şi nici pedeapsă penală.

Mişcarea Populară Antimafie va întreprinde, în continuare, toate acţiunile posibile din punct de vedere legal, dar şi politic pentru a pedepsi făptaşii, dar şi pentru ajutorarea agricultorilor din raionului Cantemir care mai speră la o dreaptă şi echitabilă despăgubire pentru daunele materiale şi morale provocate de seceta anului 2012, dar şi de “seceta morală” a liderilor Alianţei Pentru Integrare Europeană.

Sursa: www.sergiumocanu.md

Adresarea Organizaţiei Teritoriale Călăraşi a Mişcării Populare Antimafie către cetăţeni Judecata lui Plahotniuc a decis să interzică lui Sergiu Mocanu şi Mişcării Populare Antimafie de a protesta