Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Declaraţie: La comanda lui Plahotniuk PublikaTV colectează material compromiţător pentru şantajarea politicienilor

|versiune pentru tipar||
MPA / 11 ianuarie 2013
Mişcarea Populară Antimafie

Materialul despre diploma (dubioasă) de studii la o universitate americană a lui Recean, dat pe post de Publika TV în ziua de 10 ianuarie 2013, a fost colectat de către reporterii instituţiei media acum două luni în scopul şantajării Ministrului Recean. Mai mult decât atât, materialul a fost utilizat de către Plahotniuk pentru descurajarea acţiunilor energice din primele luni de activitate ale Ministrului de interne. Materialul a avut un rol important şi în tăinuirea de către Ministerul de Interne a crimei din Pădurea Domnească.

Modul disproporţionat şi manipulator în care a prezentat Publika tv crima din Pădurea Domnească şi Diploma de studii a lui Recean demonstrează cu lux de amănunte dependenţa instituţiei media de stăpânul politic. Mult mai grav este că ziariştii au fost complici cu Plahotniuk la actul de şantaj al lui Recean.

Publika tv a tăinuit două luni nişte materiale de maxim interes public timp în care le-a ţinut la dispoziţia unei terţe persoane pentru a fi utilizate în alte scopuri decât cel de informare publică.

Sergiu Mocanu
Liderul Mişcării Populare Antimafie

Sursa: www.sergiumocanu.md

Comunicat de presă privind judecătorul Gheorghe Creţu “Unde aţi fost pe data de 23 decembrie 2012?”