Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

“Unde aţi fost pe data de 23 decembrie 2012?”

|versiune pentru tipar||
MPA / 15 ianuarie 2013
Mişcarea Populară Antimafie

Stimaţi ziarişti, reprezentanţi ai puterii a patra,

În numele Mişcării Antimafie şi într-un moment de maxim pericol pentru societatea din Republica Moldova, când o crimă săvârşită şi tăinuită la cel mai înalt nivel al conducerii riscă să devină un precedent cu consecinţe dezastruoase pentru cetăţeni, mă adresez către Dumneavoastră în spiritul misiunii ce vă revine de a veghea şi chiar priveghea pericolul care se abate peste fiecare dintre noi.

Tragedia familiei Paciu ne-a adus regrete, iar tăinuirea circumstanţelor în care a decedat Sorin de către autorităţi este o acţiune simptomatică ce indică existenţa unei stări patologice grave în instituţiile fundamentale ale statului, care se numeşte complicitate la crimă prin tăinuire.

În numele Legii Supreme de a asigura cetăţenii cu dreptul de a fi corect informaţi şi în condiţiile în care Lista participanţilor la vânătoarea din 23 decembrie 2012, la care se presupune că au fost mai mulţi demnitari de stat, este ascunsă de autorităţi, vă îndemn să faceţi apel la vocaţia Dumneavoastră profesională de a aduce lumină asupra acestui caz prin acţiune. Mulţi dintre Dumneavoastră au dat dovadă de verticalitate în aceste momente de pericol. Or, ancheta publică este o soluţie în această situaţie. Permiteţi-mi să vă sugerez iniţierea unei campanii de interogare publică a demnitarilor de stat cu genericul: “Unde aţi fost pe data de 23 decembrie 2012?”

Această campanie poate deveni o campanie perpetuă de protejare a vieţilor omeneşti şi a faunei din Republica Moldova, pentru că polticienii şi-au făcut un titlu de glorie din utilizarea armei de foc.

Cu respect,

Daniela Bodrug
Vicepreşedinte
Mişcarea Populară Antimafie

Sursa: www.antimafie.md

Declaraţie: La comanda lui Plahotniuk PublikaTV colectează material compromiţător pentru şantajarea politicienilor Comunicat de presă cu privire la înaintarea unor iniţiative legislative privind Codul Civil şi Legea Presei a Republicii Moldova