Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Plahotniuc — un om degenerat şi bolnav psihic

|versiune pentru tipar||
MPA / 18 februarie 2013
Mişcarea Populară Antimafie

Vlad Plahotniuc este un om nevrotic, blocat în stadiul infantil de evoluţie psihică. Aceasta este opinia unui psiholog, care a examinat comportamentul lui Vlad Plahotniuc.

“Omul este un degenerat de prima mână. Este un individ blocat într-un stadiu infantil de evoluţie psihică. Face tot ceea ce face pentru a proteja copilul speriat din el de lumea «dură» din jurul lui, de aceea îşi construieşte în jur baricade de protecţie a puterii şi structurii economice, pentru că doar aşa se simte protejat şi în siguranţă”, este opinia psihologului.

Plahotniuc este condiţionat psihologic în toate acţiunile sale, acţionează din anumite interese şi degenerează zi de zi, adică se autodistruge singur din interior, susţine psihologul.

Mai mult, în spatele acţiunilor lui Vlad Plahotniuc se ascunde, de fapt, ura lui faţă de sine însuşi.

“Omul este mai bolnav decât crede el sau cred alţii. Se va autdistruge exact ca Ceauşescu. Omul se urăşte pe el însuşi, are o ură teribilă faţă de sine pe care o proiectează în exterior şi «vede» în ceilalţi tot ceea este rău în el. De obicei, aceste proiecţii inconştiente au loc asupra celor apropiaţi. Omul este bolnav psihic şi nevrotic”, afirmă psihologul.

Cel mai grav este că procesul de autodistrugere a lui Plahotniuc va fi însoţit de distrugerea celor din jur.

“Omul este nebun şi în nebunia lui îi va trage după el pe toţi cei pe care îi va putea: colaboratori, parteneri, politicieni, întreaga ţară şi nu se va lăsa până nu va distruge totul. Condiţionările psihologice din mintea lui sunt închisoarea mentală din care el nu poate ieşi. Pur şi simplu este condamnat la acest drum, chiar dacă în interiorul lui ştie că astfel se autodistruge”, mai spune psihologul.

“Va fi ca un uragan, oamenii trebuie să se ferească din calea lui”, conchide analiza.

Pentru a înţelege cine este în realitate persoana Vlad Plahotniuc trebuie să trecem în revistă toate isprăvile lui, începând cu preluarea abuzivă a afacerilor din RM şi până la hărţuirea şi arestarea tuturor care i-au stat în cale. Despre starea psihică a lui Plahotniuc vorbeşte şi consecutivitatea, dar şi scenariul după care acţionează de fiecare dată:

Anterior, în presă a mai apărut un material despre profilul psihologic al lui Vlad Plahotniuc, după ce Mişcarea Antimafie s-a adresat unui psihiatru cu renume din străinătate.

În urma expertizei medico-legale, Gabbard, M.D., profesor de psihiatrie, Director al Clinicii Psihiatrice Baylor, i-a pus lui Plahotniuc diagnosticul “tulburare antisocială de personalitate”.

Potrivit analizei, tulburarea antisocială se manifestă prin neconformarea la normele sociale, dezinteres şi ignorare a legii; tendinţa pervazivă de a minţi pentru profit personal sau/şi plăcere; spontaneitate a acţiunilor deviante; iritabilitate şi agresivitate repetată, reprezentate prin atacuri la persoane, ameninţări, şantaj, tratamente inumane etc. Totodată, psihologul a constatat că disfuncţiile profunde în personalitatea lui Plahotniuc se manifestă prin: egocentrism marcant, lipsa totală a culpabilităţii, se mândreşte cu faptul că niciodată nu-şi iartă duşmanii şi nu lasă niciodată nepedepsită vreo acţiune ce l-a deranjat, este ferm convins că trebuie să-i pedepsească pe toţi cei care nu l-au apreciat — ei merită să se chinuie, să aibă dosare penale, să fie persecutaţi, iar pedeapsa întotdeauna trebuie să fie una publică, ca învăţătură pentru alţii; este extrem de manipulator, bravează, simulează şi minte virtuos, motivat de invidie şi de posesivitate; refuză să se adapteze normelor morale şi sociale, nu-l interesează părerile, principiile, sentimentele celorlalţi, subiectul are o intuiţie extrem de dezvoltată în identificarea punctelor dureroase ale oamenilor care-l înconjoară, devine exploziv la cel mai mic indiciu că nu el este superior în toate, idealizează propria imagine, degradează la episoade micropsihotice paranoice.

Sursa: www.antimafie.md

Sergiu Mocanu: Lupta ne va aduce în Uniunea Europeană, nu AIE! Ziarul “Ţara Noastră”, numărul din decembrie 2012