Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Deputatul PLDM Simion Furdui va fi chizăşia creării AIE3

|versiune pentru tipar||
MPA / 20 februarie 2013 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Se pune la cale un AIE 3 care va fi o coaliţie cu totul şi cu totul monstruoasă. În această coaliţie vor intra deja pe alte principii, cum zic ei, acealeaşi componente ale alianţei: Plahotniuc, Filat şi apendicele PD-ului, PL care stă în buzunarul lui Plahotniuc şi nu mai are un cuvânt de spus în această situaţie.

Au de spus cuvântul lor Plahotniuc şi Filat care se vor aşeza în foarte scurt timp la masa tratativelor, chiar dacă această luptă vi se pare una care nu mai are sfârşit. Plahotniuc a dezvăluit prin căi nevăzute doar convorbirile telefonice ale lui Vicol, care în mod sigur este o unealtă a acestei Mafii, care în mod sigur a savârşit împotriva bussinesului mic şi mijlociu un şir de crime. Când Plahotniuc l-a arestat era foarte conştient că această acţiune atinge o pătură foarte largă a societăţii sugrumată de indicaţiile lui Vicol — un torţionar al bussinesului mic şi mijlociu închizând la comandă firme, blocând la comandă conturi şi tot aşa. În mod sigur, Vicol este unul din criminalii care a săvârşit crime la comanda şefilor lui, în primul rând la comanda lui Filat. Plahotniuc însă dacă ar fi vrut să-i dea o lovitură hotărâtoare lui Filat, dacă ar fi vrut să-l distrugă pe Filat, dădea alte înregistrări telefonice pe care le ţine. Mă refer acuma la convorbirile telefonice ale deputatului Simion Furdui. Ţineţi minte vă rog acest nume. Simion Furdui, membru al Biroului Politic al PLDM, deputat în Parlamentul RM şi mâna dreaptă a lui Filat.

Simion Furdui la ora actuală poate deveni liantul dintre Plahotniuc şi Filat. Furdui este cel care coordonează mai sus decât Vicol şi Baliţchi activitatea vamei şi a fiscului strângând ca un raket bani de la agenţii economici. Simion Furdui este liantul dintre Plahotniuc şi Filat şi va fi acuma chezăşia alianţei dintre Plahotniuc şi Filat. CNA deţine subversiv cel puţin zece înregistrări audio a convorbirilor dintre Simion Furdui, unde el vorbeşte, pe de o parte, cu Vicol şi Baliţchi şi, pe de altă parte, cu Filat. Plahotniuc are un dosar penal împotriva lui Simion Furdui, un dosar operativ în care s-au strâns foarte multe file.

AIE3 poate fi cea mai monstruoasă coaliţie din toate coaliţiile care au existat în RM. Eu prin această conferinţă de presă vreau să transmit acest semnal şi dacă voi reuşi să zădărnicesc această alianţă, am să consider că am reuşit. Am să consider că am scos această societate de sub o lovitura groaznică, care poate fi aplicată acuma de această Mafie de la guvernare. Dacă Plahotniuc la ora actuală reuşeşte prin şantajul pe care îl face asupra lui Filat, prin matrapazlâcurile pe care le-a făcut până acuma Furdui, prin scoaterea la iveală a discuţiilor telefonice avute de către Furdui cu Baliţchi pe de o parte, cu Vicol pe de altă parte, şi cu Filat raportându-i despre sumele de bani care pot merge către vârfuri, atunci asta ar însemna declanşarea unui război definitiv între cei care se află la ora actuală la guvernare. Se pare că Plahotniuc nu este dispus deocamdată să facă acest lucru pentru că vrea să pună la cale un AIE3 însemnând să pună capacul definitiv acestei societăţi pentru că va fi o coaliţie mult mai monstruoasă de cât AIE 2.

Filat a făcut o greşeală fatală când a spus ziariştilor că nu este şantajabil. Filat avea o singură ieşire din situaţie, să iasă şi să recunoască crimele pe care le-a săvârşit prin asta spălându-se, prin asta asumându-şi toate greşelile, toate infracţiunile, toate crimele şi pe toţi hoţii pe care şi i-a luat pe lângă el, asumându-şi printr-o declaraţie publică măcar în ultimul ceas să lupte împotriva lui Plahotniuc. Nu a făcut-o. A zis că nu este şantajabil. Este şantajabil Filat, este şantajabil prin mâna lui dreaptă — Furdui, care stă la cheremul lui Plahontiuc. Ceea ce probabil nu ştie Filat este că Furdui lucrează din 2011 la două capete. Eu am transmis semnale repetate către opinia publică despre acest personaj Furdui. Eu nu prima dată pronunţ numele Semion Furdui. Nimeni niciodată nu s-a interesat de unde omul acesta a devenit milionar, de unde este foarte şi foarte bogat, un om care nu are business în Republica Moldova, un om care nu are afaceri la ora actuală.

Nu există hoţie mică şi hoţie mare. Nu există să fii un pic hoţ. Nu există să fii o lună hoţ sau un an de zile hoţ. Hoţul ori exista, ori nu există. Aşa cum nu poţi să fii un pic gravidă, tot aşa nu poţi să fii un pic hoţ. Hoţia până la urmă, dacă nu în nouă luni, atunci în doi ani de zile cum s-a întâmplat cu AIE, oricum iese la iveală.

Sursa: www.antimafie.md

Corlăţean — omul lui Plahotniuc la Bucureşti “Ţara Noastră”: Omor săvârşit şi tăinuit de înalta conducere a Republicii Modova