Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Tribunalul Public Antimafie: Procuratura Generală a emis ordonanţa de reluare a urmăririi penale pe cauza violului de la Calea Ferată Chişinău

|versiune pentru tipar||
MPA / 25 martie 2013
Mişcarea Populară Antimafie

Pe 19 martie 2013, Roman Rusu, procuror în Secţia control al urmăririi penale a Procuraturii Generale a RM, a dispus reluarea urmăririi penale nr. 2012614077 în temeiul bănuielii rezonabile privind violul săvârşit de Anatolie Fricăţel, şeful Secţiei de întreţinere a căii ferate Chişinău. Dosarul a fost transmis către Procuratura Centru, procurorului Nicolae Geru (vezi documentele mai jos).

Ţinem să vă amintim că duminică, 17 martie 2013, în cadrul campaniei Tribunalul Public Antimafie, am organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia am făcut publice mărturiile unei tinere asupra căreia şeful Serviciului de întreţinere a Căilor Ferate nr 1 din Chişinău, Anatolie Fricăţel, a comis un viol şi a ameninţat-o cu moartea dacă va spune cuiva ce i s-a întâmplat. Deşi Poliţia de Transport a dispus iniţierea urmăririi penale pe fapt de viol pe numele bănuitului Anatolie Fricăţel, Procuratura de Transport a clasat dosarul. Tânăra, împreună cu prietenul ei, s-au adresat Mişcării Populare Antimafie pentru ajutor.

Totodată, reiterăm că vom face publice toate deciziile şi mersul anchetei pe acest caz până la finisarea lui.

Tribunalul Public Antimafie este un proiect al Mişcării Populare Antimafie, care are menirea de a face publice cazurile de rezonanţă privind încălcarea flagrantă a drepturilor fundamentale ale omului în mod special de funcţionari publici. În cadrul Tribunalului Public Antimafie, întocmim Lista neagră a celor funcţionari care sunt implicaţi în comiterea infracţiunilor. Obiectivul Mişcării Antimafie este de a instaura o Misiune de Supremaţie a Legii în cadrul căreia judecători, procurori şi poliţişti străini vor activa pe o perioadă în Republica Moldova pentru decriminalizarea sistemului judecătoresc şi a organelor de forţă din ţară.

Sursa: www.antimafie.md

Primarul de la Horodişte, protejatul Vicepreşedintelui Parlamentului Liliana Palihovoci Mişcarea Antimafie condamnă declaraţiile lui Ghimpu cu privire la Presă