Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Primarul de la Horodişte, protejatul Vicepreşedintelui Parlamentului Liliana Palihovoci

|versiune pentru tipar||
MPA / 20 martie 2013
Mişcarea Populară Antimafie

Reprezentantul Mişcării Populare Antimafie de la Călăraşi, Nicolae Discant, a avut o întâlnire cu cetăţenii satului Horodişte pe data de 16 martie 2013. La adunare au fost prezente în jur de 85 persoane nemulţumite şi indignate de modul abuzv şi contrar interesului locuitorilor acestui sat în care activează primarul localităţii Ceban Petru, care este membru PLDM. Tot în acest context, ţinem să accentuăm că Horodişte este satul de baştină al deputatului PLDM-ist Liliana Palihovoci.

Cetăţenii se plâng pe primar din motivul că acesta le-a vândut păşunile din sat, care erau unica sursă de existenţă a multor familii care îşi hrăneau animalele pe aceste păşune şi îşi întreţineau familiile. Pământurile au fost vândute finului primarului şi oamenilor apropiaţi lui. În drum spre aceste păşune, reprezentanţii Mişcării Populare Antimafie au surprins maşina primarului pe o “fazendă” cu suprafaţa de peste 10 ha îngrădită cu gard de metal, care a devenit proprietatea unei cunoştinţe de-a primarului.

Cetăţenii îl acuză pe primar de delapidări de fonduri.

Astfel, grădiniţa din sat a fost reorganizată în azil pentru bătrâni şi deşi oficial se cheltuie bani din buget pentru întreţinerea bătrânilor, în realitate azilul este pustiu şi doar câţiva angajaţi de acolo, care sunt rude sau cunoştinţe de-ale primarului, se află în acel edificiu după spusele oamenilor. La întrebarea localnicilor către primar unde să-şi ducă copiii, acesta le-a răspuns arogant că nu i-au făcut cu el.

Părinţii, ai căror copii merg la şcoala din sat, sunt îngrijoraţi pe motivul că pe ţeava de la cazangeria de la şcoală sunt amplasate nişte antene emiţătoare de radiaţie şi ei nu primesc nicio explicaţie de ce aceste antene au fost amplasate acolo şi dacă primăria încasează anumiţi bani din această ampalsare.

Oamenii au adunat bani timp de doi ani pentru a conecta gospodăriile lor la apeduct. Tot sistemul de conducte a fost instalat până la gospodăriile oamenilor, însă nu au apă în casă nici până în ziua de astăzi. La fel, a fost amenajat un muzeu care este închis pe lacăt până în prezent.

Toate acestea în condiţiile în care, primarul spală fonduri băneşti pe motive de reparaţii şi întreţinere a edificiilor menţionate.

Locuitorii satului Horodişte declară că primarul Petru Ceban este protejat de unumiţi membri din Parlament şi anume de Liliana Palihovici care este originară din acest sat.

Reprezentanţii Mişcării Antimafie împreună cu sătenii s-au deplasat la faţa locului şi au înregistrat obiectele despre care s-a discutat în cadrul adunării, păşunile şi gunoiştea neutorizată de la marginea satului care este un focar de infecţie primejdios pentru sănătatea locuitorilor din satul Horodişte.

Oamenii sunt disperaţi din motivul că problemele lor nu prezintă interes pentru autorităţile locale, iar funcţiile pe care le deţin aceştia reprezintă o sursă de îmbogăţire personală şi de sărăcire şi degradare a locuitorilor şi speră că prin intermediul Mişcării Antimafie vor fi auziţi.

Fiecare funcţionar pe numele căruia sunt plângeri este introdus în Lista neagră a Mişcării şi va fi deferit unei justiţii străine independente şi echitabile pe care o va aduce Mişcarea Populară Antimafie.

Sursa: www.antimafie.md

Directorului Serviciului de întreţinere a căii ferate nr 1 din Chişinău băniut de viol Tribunalul Public Antimafie: Procuratura Generală a emis ordonanţa de reluare a urmăririi penale pe cauza violului de la Calea Ferată Chişinău