Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Mişcarea Populară Antimafie nu va permite ca o nouă coaliţie monstruoasă să decidă soarta Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
MPA / 27 mai 2013 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Dacă Guvernul Leancă va fi investit sau nu depinde de Plahotniuc. Acum, de Filat nu mai depinde absolut nimic. Guvernul Filat a fost o pradă a Mafiei, iar Guvernul Leancă va fi o pradă mult mai uşoară şi nu are nicio şansă să devină un Guvern pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, ci va fi un Guvern de Ruşine Naţională.

Alianţa pentru Integrare Europeană a produs trei cadavre politice: Filat, Lupu şi Ghimpu. Actualmente, ceea ce deranjează foarte mult este alianţa care se produce în umbră dintre Plahotniuc şi familia Voronin. În spatele a tot ce se petrece acuma în spaţiul politic este şi un aranjament dintre Voronn şi Plahotniuc, or, Filat, Ghimpu şi Lupu nu mai contează.

Aceste negocieri pentru formarea unui nou Guvern sunt ceva între resuscitare şi priveghere a AIE. Filat va avea numai să-şi înghită amarul înfrângerii celei de pe urmă şi a meritat-o pe deplin, pentru că a dat dovadă în spaţiul public că este un minciunos patologic, care minte deja pentru orice eventualitate.

Cât priveşte descoperirile lui Butmalai şi Cimbriciuc, acestea sunt persoane dubioase care încearcă în PLDM să emită un fel de luptă împotriva Mafiei. Mişcarea Populară Antimafie a dat semnale în repetate rânduri că Alexandru Tănase şi Mihai Poalelungi sunt uneltele lui Plahotniuc. Acum vor apărea foarte multe copii ale mesajului Antimafie — toţi sunt o apă şi-un pământ: şi Filat, şi Butmalai, şi Cimbriciuc, şi Ghimpu, şi toată gaşca de reformatori din PL, pentru că toţi şi-au încălzit mâinile la banii lui Plahotniuc.

Dacă nu era acest “aghitprom” de televiziuni ale lui Plahotniuc şi ale lui Filat, situaţia din RM demult era clară. Mişcarea Populară Antimafie abia pătrunde prin propaganda asta a lor care debordează de pe ecranele tv şi în publicaţii periodice. Dacă aceste televiziuni nu le-ar fi drapat nula lui Plahotniuc şi Filat, nu ajungeam astăzi să vorbim despre descoperiri le pe care le fac două personaje dubioase Butmalai şi Cimbriciuc.

Totodată, dacă Guma va fi extrădat autorităţilor române sau nu depinde de cum vor avea loc discuţiile la masa tratativelor privind “valorile europene”, pe care chipurile le discută ei acuma, pentru formarea guvernului, pentru că, în mod normal, procuratura ar trebui să ceară urgent ridicarea imunităţii deputatului PD Guma.

Cât pribveşte Mihai Ghimpu, acesta a ieşuat nu acuma, când PL-ul s-a scindat şi reformatorii au decis să rămână la “treucă” şi să-l împingă pe Ghimpu în opoziţie, ci atunci când n-a avut un plan de integrare europeană pentru Republica Moldova, un plan românesc de integrare europeană, pentru că, aşa cum spuneam altă dată, democraţia europeană este tradusă în limba română şi Republica Moldova are nevoie de un partid care ştie să pună problema europeană dintr-o perspectivă românească, iar partidul lui Ghimpu a ieşuat pe mâna lui Ghimpu, care a intrat în jocuri mafiote în loc să realizeze un program românesc de integrare europenă.

Mişcarea Populară Antimafie are o agendă proprie. Pe 27 august 2013, va avea loc Congresul Mişcării Antimafie la care se va adopta Programul Mişcării întitulat “A Doua Republică”, pentru că noi considerăm că Prima Republică a ieşuat pe mâna tuturor conducătorilor şi a clasei politice care au fost până acuma, iar odată cu venirea mafioţilor la guvernare, Actul declarării independenţei s-a epuizat. La ora actuală, Republica Moldova are nevoie de o altă perspectivă şi această perspectivă o va da Mişcarea Populară Antimafie. Actualii mafioţi vor fi surprinşi în viitorul scrutin, fie în toamnă, fie la primăvară, ce forţă va deveni Mişcarea Populară Antimafie.

Sergiu Mocanu
Liderul Mişcării Populare Antimafie

Sursa: www.antimafie.md

Declaraţia MPA privind ultimele evenimente politice: Nimic nu mai poate salva această Alianţă pentru Integrare Europeană de la o catastrofă iminentă Sergiu Mocanu: Noi nu vom suporta umilinţa