Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Lansarea programului “A II-a Republică” de către Mişcarea Populară Antimafie în diaspora din Marea Britanie

|versiune pentru tipar||
MPA / 28 octombrie 2013 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Ieri, 27 octombrie 2013, la Northampton, Marea Britanie, a avut loc Adunarea liderului Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, cu diaspora noastră din această ţară. Totodată, membrii Mişcării Antimafie din Chişinău, care se aflau la sediu, au făcut legătura cu concetăţenii noştri tranmiţându-le un mesaj de încurajare şi îndemnul de a se alătura luptei împotriva Mafiei de la Guvernare şi împotriva Comuniştilor.

Vedeţi mai jos textul adresării vicepreşedintelui MPA, Daniela Bodrug şi înregistrarea adunării:

Bun găsit, stimaţi concetăţeni, oricât de departe aţi fi!

Dintre toate acţiunile pe care le întreprindem noi, membrii Mişcării Populare Antimafie, niciun eveniment nu ne umple inimile cu atâta emoţie ca cel de astăzi, când parte din sufletul acestei ţări, plecat în depărtare, se reuneşte pe această cale.

Întâlnirea noastră e în mijloc de toamnă, însă emoţiile pe care le trăim, în aceste clipe, ştim că vor aduce o reînviere de primăvară în cea mai săracă şi cea mai umilită ţară din Europa — o reînviere care va întări forţa şi curajul de a ne recupera ţara.

Dragi concetăţeni,

Vocea ţării străbate orice distanţă atunci cânda ţara e-n primejdie şi, în aceste timpuri negre pentru ţara noastră, vocea ei devine puternică prin cuvântul Mişcării noastre prin care vă-ndrumăm să construim o altă ţară — a noastră — A II-a Republică!

Acum, 22 de ani în urmă, cei care au declarat Independenţa acestei ţări, ei n-au ştiut semnificaţia acelui Act, ei n-au realizat ce responsabilitate le-a revenit, dar, şi mai grav, ei nu au avut un vis: visul ca feciorii acestei ţări să trăiască acasă în liberatte şi bunăstare. Au dus lucrurile până spre-aceea ca ţara noastră să fie ocupată de comunişti şi de mafioţi, iar cei mai buni feciori ai ei să ia drumul străinătatăţii.

Dragii noştri,

Nimic nu ne poate uni mai strâns decât clipa în care ţara este în primejdie. Şi ea e în mare primejdie: guvernată de mafioţi şi dorită de comunişti.

Nimic nu ne poate uni mai strâns decât dorinţa puternică, decât datoria noastră primită prin naştere de a ne vedea ţara puternică şi mândră că-şi poate apăra cetăţenii şi-şi poate realiza idealurile de a da viaţă aici, de a oferi libertate aici şi de a găsi fericirea aici.

Noi toţi cei care facem parte din Mişcarea Antimafie, care susţinem această forţă ce se ridică din cenuşă, ne asumăm responsabilitatea de a construi o nouă Republică sub lumina libertăţii, dar şi sub ameninţarea mafioto-comunistă.

Noi ştim că avem de înfruntat greutăţi mari şi că trebuie să facem paşi hotărâţi, însă fiecare încercare, fiecare ispită trecută, fiecare luptă ne va face şi mai puternici şi dumneavostră, cei plecaţi, sunteţi un exemplu în acest sens.

Datorită vouă ţara asta mai există, datorită vouă familiile din RM mai au ce mânca şi îmbrăca. Voi nu puteţi lăsa ca nişte oameni de nimic, nişte impostori de la conducere să vă fure munca, să vă risipească zilele, să se folosească de durerea şi dorul vostru de casă şi de cei dragi.

Noi avem datoria să eliberăm ţara de duşmanii de la putere: de mafie şi de comunişti.

Fraţilor,

Noi trebuie să reînviem în inimile noastre neliniştea şi determinarea de a nu ceda şi să construim noi, fii acestei ţări, ISTORIA şi să nu lăsam aceste epave de astăzi ale comuniştilor de ieri să ne decidă soarta.

Conducerile acestei ţări v-au exilat, dar ţara are nevoie de fiii ei pentru a supravieţui, pentru a face o schimbare radicală. Nu va fi uşor, va fi nevoie de mult sacrificiu, dar noi trebuie să ne îngrijim de pământul nostru, aşa precum o familie se îngrijeşte de copiii ei.

Noi merităm o viaţă mai bună acasă. Noi suntem datori să o facem. Noi nu vă chemăm acasă acum — ar fi o crimă să vă cerem acest lucru în aceste condiţii, în care nu vă putem oferi acum bucuria muncii şi fericirea de a vă creşte copiii în libertate şi fericire aici, însă noi vă îndemnăm să vă alăturaţi Mişcării, să transmiteţi mesajul Antimafiei, să spuneţi că avem cu cine să ne recupeăm ţara şi, astfel, să întărim forţa Mişcării pentru a da o şansă ţării ca să vă reîntoarcă acasă.

Noi trebuie să reuşim prin puterea votului să reformăm clasa politică astfel încât puterea şi privilegiul de a conduce să servească cetăţenii. O clasă politică care să fie capabilă să pună de-oparte interesele personale, să simtă durerea oamenilor şi să răspundă chemării pe care o are un politician adevărat — cea de a se sacrifica pentru fericirea fiecărui cetăţean.

Fraţilor,

A venit timpul. A venit timpul nostru să facem ordine şi dreptate. Noi avem un lider cu o voinţă de fier care este cu voi, să-i urmăm chemarea şi să construim o nouă ţară a noastră — a II-a Republică şi să aducem căldura şi fericirea familiei în fiecare casă din ţara noastră!

A venit timpul nostru să facem istorie — să-l îmbrăţişăm şi să ne ţinem uniţi pentru a reînvia visul ca copiii noştri să trăiască în ţara noastră — liberi şi fericiţi!

Trăiască a II-a Republică!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: www.antimafie.md

Programul “A II-a Republică” a ajuns la Soroca Conferinţă de presă MPA cu tema “Un om de afaceri condamnat la 12 ani închisoare printr-o schemă protejată de Poalelungi, Filat şi Bumacov”