Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Voluntarii Antimafie alături de JurnalTV pentru o presă liberă şi independentă!

|versiune pentru tipar||
MPA / 13 ianuarie 2014 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Astăzi, 13 ianuarie 2014,Voluntarii Mişcării Populare Antimafie au organizat un protest în faţa Consiliului Coordonator al Audiovizualului faţă de decizia CCA şi faţă de sistarea retransmiterii JurnalTV de către operatorii de distribuire a canalelor TV.

Voluntarii Antimafie şi-au exprimat indignarea accentuând următoarele:

Aseară, mai mulţi operatori de cablu au suspendat retransmiterea postului de televiziune JurnalTV! Anul 2014 începe cu fraudarea alegerilor parlamentare!

Noi, Voluntarii Antimafie,

Îngrijoraţi de proiectul de decizie al Consiliului Coordonator al Audiovizualului prin care distribuitorii de servicii vor retransmite în mod obligatoriu şi gratuit doar posturile TV cu acoperire naţională, calificăm decizia Consiliului drept o încălcare flagrantă la libera exprimare şi acces la informaţie în condiţii egale pentru toţi radiodifuzorii şi cetăţenii din RM.

Considerăm că acţiunea CCA face parte, pe de o parte, dintr-un plan antidemocratic şi antieuropean de fraudare a alegerilor parlamentare de la sfârşitul anului, pus la cale de Vladimir Plahotniuc, iar, pe de altă parte, decizia CCA serveşte drept ultima picătură din atacul raider pe care Plahotniuc îl exercită asupra pieţei de publicitate TV şi asupra spaţiului informaţional, lipsind cetăţenii de unicul post care aducea adevărul în casele cetăţenilor.

Alături de firma “Casa Media” şi compania “AGB Moldova”, care aparţin lui Plahotniuc, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, prin deciziile sale, s-a transformat din autoritate publică în domeniul audiovizualului în a treia “firmă” care îşi îndeplineşte misiunea în interesele lui Plahotniuc în domeniul audiovizulalului.

Compania AGB Moldova, care este operatorul şi furnizorul indicilor auditoriului televizat din Moldova falsifică în funcţie de interesele lui Plahotniuc măsurarea audienţei televizate, astfel ca companiile care contractează servicii de publicitate să solicite spaţiu de publicitate doar la televiziunile controlate de Plahotniuc. Mai mult decât atât, peste 50 % din spaţiul publicitar este vândut prin intermediul firmei “Casa Media”, care este controlată tot de Plahotniuc.

2Plus, Prime, Publika, Canal 3, MuzTV toate televiziuni cu acoperire naţională care aparţin lui Plahotniuc, vor fi retransmise gratis de distribuitorii de servicii şi, în această situaţie, “AGB Moldova” va avea justificarea de a autoriza falsificarea indicilor auditoriului televizat pentru aceste canale.

Posturile TV există din publicitate — unica sursă de finanţare pe o piaţă liberă şi concurenţială. Printr-o singură lovitură cu ajutorul deciziei CCA, Plahotniuc îşi consolidează monopolul financiar şi informaţional în spaţiul media din RM, elimină concurenţii TV din spaţiul public naţional, îngrădeşte dreptul cetăţenilor la informare echidistantă şi fraudează alegerile parlamentare din noiembrie prin manipularea şi dezinformarea opiniei publice.

Televiziunea ţintă în toată mânăria aceasta mafiotică este JurnalTV — unica televiziune care critică sistemul de justiţie aservit Mafiei, politicienii, funcţionarii şi factorii de decizie complici în afacerile murdare ale acesteia. Fără JurnalTV, cetăţenii vor fi privaţi de dreptul la libera informare pentru a afla adevărata faţă a actualei guvernări.

Starea de linişte a PLDM şi PL demonstrează complicitatea acestor partide la actul de încălcare flagrantă a principiilor democratice cu privire la presă şi alegeri libere. Liderii acestor partide nu sunt în stare să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor RM din simplul motiv că atât Filat, cât şi Ghimpu, sunt parte a aceste Mafii şi complici în planurile ei de a frauda alegerile pentru a se menţine cu orice preţ la Guvernare.

În luna februarie, CCA va prezenta Parlamentului raportul anual de activitate, dacă până atunci, CCA sub presiunea opiniei publice nu va renunţa la proiectul de decizie sau nu-şi va retrage decizia, iar deputaţii din Parlament nu vor cere abrogarea acestei decizii, Republica Moldova va fi totalmente ocupată informaţional de Mafie.

Cerem retragerea imediată a proiectului de decizie cu privire la retransmiterea posturilor TV şi condamnăm acţiunile de servilism politic a operatorilor de retransmitere prin cablu care au scos din reţea JurnalTV.

Solicităm Delegaţiei UE din RM, Ambasadei SUA, Ambasadei Germaniei şi organizaţiilor internaţionale să intervină în apărarea unei prese libere şi echidistante din RM şi asigurarea unor alegeri libere şi democratice.

Chemăm concetăţenii noştri să se alăture în lupta împotriva fraudării alegerilor şi în susţinerea televiziunilor care refuză să facă parte din sistem ghidându-se de principiile presei libere şi democratice care are o singură misiune de a afla şi spune cetăţenilor adevărul.

Comuniştii şi Mafia de la Guvernare sunt o apă şi-un pământ!

Sursa: www.antimafie.md

Sergiu Mocanu: Consumul excesiv de onoruri este mai dăunător decât zahărul, sarea sau grăsimile Sergiu Mocanu: D O D O N