Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Sergiu Mocanu: Plahotniuc se aliază cu Voronin

|versiune pentru tipar||
MPA / 2 iunie 2014
Mişcarea Populară Antimafie

În acest an se anunţă a fi cea mai cruntă campanie electorală din toate timpurile în Republica Moldova. Preşedintele Mişcării Populare Antimafie (MPA), Sergiu Mocanu, susţine că marea surpriză a acesteia constă în formarea unei coaliţii dintre Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor.

“Degeaba se străduie la ora actuală Vlad Filat să-şi menţină ratingul pentru că în viitoarea campanie electorală se pare că Vladimir Plahotniuc deja şi-a rezolvat problemele. Plahotniuc se aliază iarăşi cu Voronin. Grija cea mai mare a lui Voronin acum este de a-şi securiza familia. Plahotniuc încă în martie preconiza să se alieze cu Voronin pentru că acesta a îmbătrânit şi are o boală incurabilă, mintea lui a devenit tot mai veselă. Dacă Voronin pleca la timp din politică nu avea să ajungă la această situaţie de bătaie de joc. El, care a spus că va lupta împotriva oligarhiei, până la urmă dă mâna cu cel mai mare mafiot”, a specificat Sergiu Mocanu.

În urma acestei alianţe dintre Vladimir Plahotniuc şi Vladimir Voronin, liderul antimafie nu exclude că locul lui Marian Lupu va fi luat de către Igor Corman. “Corman este unul dintre protagoniştii acestei alianţe. Plahotniuc nu mai avea nici o şansă să intre cu PD în Parlament, însă acum ar putea să-şi rezolve problema pe care a jinduit-o întotdeauna, să intre pe un bazin electoral care îi crează o stabilitate. El speră că acest bazin electoral al comuniştilor, care nu dă semne că se va subţia în următorii ani, să-i asigure imunitate pe foarte mult timp. În această situaţie pentru Plahotniuc nici nu mai contează dacă va fi el deputat sau va avea imunitate parlamentară. El a cumpărat totul în ţara asta”, a precizat Sergiu Mocanu.

Cât despre Vlad Filat, preşedintele MPA consideră că acesta se află în prezent în cea mai delicată situaţie din toate timpurile. “Filat are un dosar penal şi Plahotniuc îl poate trimite oricând în instanţă, dar nu vrea să facă acest lucru pentru că are nevoie de un Filat şantajabil. Din acest punct de vedere, Filat la ora actuală este cel mai vulnerabil, chiar dacă partidul lui are cele mai bune şanse. Aceste şanse se reduc deoarece cad toate argumentele lui Filat pentru o campanie electorală. Plus, în această campanie electorală, Plahotniuc va încerca să aplice şi alte acţiuni pentru a-l aduce pe Filat la tăcere”, a adăugat Sergiu Mocanu.

Sursa: www.antimafie.md

Duminică, votăm Alexandru Leşco! MPA: Traficul de influenţă este ocupaţia de bază a funcţionarilor de stat