Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

MPA: Traficul de influenţă este ocupaţia de bază a funcţionarilor de stat

|versiune pentru tipar||
MPA / 24 iunie 2014 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Valentin Ţâmbaliuc, 59 de ani, căsătorit, domiciliat în oraşul Chişinău, strada Ghidighici 3/9, a lucrat în organele procuraturii din 1983 pana in 2003. Fost procuror al judeţului Chişinău, fost prorector al Universităţii de Studii Europene, din 21 iunie 2012 Consilier al Preşedintelui RM în domeniul juridic şi relaţii instituţionale, reprezentant al Preşedintelui în relaţii cu Parlamentul şi Guvernul.

Pe terenul din strada Ghidighici 3/9, Valentin Ţâmbaliuc are două case luxoase şi o vecinătate stresantă cu terenul unui club de carting pentru copii. Vecinii lui Ţâmbaliuc, care nu au “relaţii instituţionale” cu funcţionari din poliţie, procuratură şi justiţie şi-au protejat casele de gălăgia cu ecrane fonice. Valentin Ţâmbaliuc nu are nevoie de aşa ceva pentru că funcţia de stat îi asigură orice protecţie. Astfel, Consilierul prezidenţial a apelat de nenumărate ori la poliţie, în urma unor atare adresări poliţia a intervenit imediat sechestrând maşinile Clubului de carting şi perturbând activitatea acestuia perioade lungi de timp. Cel mai mare succes în lupta funcţionarului împotriva copiilor pasionaţi de carting l-a avut pe 10 iunie curent când Ion Pleşca îi dă câştig de cauza într-un proces controversat care are drept consecinţă lichidarea Clubului de carting din preajma casei înaltului demnitar.

Despre descinderile poliţiei, intervenţia procuraturii şi câştigul de cauză la Curtea de Apel pe care l-a asigurat Ion (Vanea) Peşca, Tâmbaliuc îl anunţă pe Preşedintele Clubului de Carting într-o discuţie telefonică, în care îi recunoaşte cu o sinceritate dezarmantă că el organizează şi dirijează toate acţiunile de zădărnicire a activităţilor Clubului. Convorbirea telefonică dintre cei doi este o mostră elocventă a dezmăţului din instituţiile statului bântuite de corupţie, trafic de influenţă şi abuzuri.

Sursa: www.antimafie.md

Sergiu Mocanu: Plahotniuc se aliază cu Voronin Din 27 iunie, nimic nu ne mai opreşte să demascăm mizeria de la conducere şi să realizăm demersul nostru de exterminare a Mafiei din Republica Moldova