Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Noi, Mişcarea Populară Antimafie, vom putea realiza programul nostru pentru că suntem o formaţiune liberă

|versiune pentru tipar||
MPA / 10 iulie 2014
Mişcarea Populară Antimafie

Noi, Mişcarea Populară Antimafie, suntem la ora actuală într-o activitate intensă pentru a menţine cursul nostru spre campania electorală care va fi una extrem de complicată. Vizita la Atena, pe care am avut-o duminică, m-a întărit în convingerea că oamenii noştri plecaţi peste hotare trebuie să revină acasă. Ei nu pot reveni acasă aşa pur şi simplu. Oamenii activi ai Mişcării Populare Antimafie, care sunt acum peste hotare, au plecat la vârsta de 20 de ani. Ei au plecat din Republica Moldova pe când Filat fura IPTEH-ul şi nu vor reveni acum acasă când Filat şi Plahotniuc fură tot ce a mai rămas în ţara asta. Aceşti oameni nu pot fără ţară, dar nici nu pot reveni acasă, pentru că ţara lor este prădată. Ei s-au realizat acolo, în străinătate şi cum credeţi, ei n-ar fi reuşit să reuşească, aici, acasă? Cum să nu te revolţi împotriva acestei mizerii care se află la guvernare? “Moldova fără sărăcie” a fost o “fişkă” electorală a lor şi nu un orizont de aşteptare să scăpaţi de sărăcie!

Ei încă nu ştiu ce-i aşteaptă! Inconştienţa lor se observă după modul în care se comportă. Din experienţa lor de a nu face nimic, mă tem că Acordul de Asociere va îngălbeni în sertarele lor. Asta şi se întâmplă deja. Ei nu ştiu ce să facă mai departe. Orice pas care trebuie făcut este în detrimentul lor. Aşteaptă că poate cumva lumea va uita de sărăcie vara asta şi la toamnă vin exact în campanie electorală şi încep nunţile, concertele, orezul şi macaroanele pentru a mai veni o dată la guvernare. Războiul din Ucraina ne-a ajutat să semnăm atât de rapid Acordul de Asociere cu UE. Ce va fi mai departe? Nu se întâmplă nimic şi nici nu are cum să se întâmple. Deja şi ambasadorii le spun pe un ton mai diplomatic că aveţi nevoie de oameni străini în ţara asta, că nu mai există capacitate de administrare şi că nu mai este posibil să reformezi judecătoriile. Problema nu este numai în corupţie. Nu ştim ce e mai mult prostie sau corupţie în justiţie.

Oamenii noştri din afară sunt oameni cu o experienţă de viaţă dură, pe de o parte, şi extrem de utilă pentru a înţelege mizeria din ţara asta. Au suficientă motivaţie şi furie, dacă vreţi, şi dispreţ pentru ceea ce avem acum la guvernare. Aceşti oameni noi îi vom promova, aici, în politică. Nu există lume mai motivată decât ei. Nu dau zeci de boţani, ţărani, ciubotari, butnari care vântură vorbe în vânt pentru stăpânii lor pe unul dintre voi cei plecaţi peste hotare!

Avem de promovat trei lucruri importante în această campanie:

Mesajul Mişcării Populare Antimafie — RM nu mai are capacitate de administrare şi noi declarăm sistemul politic, sistemul judecătoresc, sistemul de colectare a impozitelor falimentare. Prin voinţă politică să aducem oameni integri moral, oameni de curaj şi oameni hotărâţi să schimbe lucrurile rapid şi radical.

Echipa — vă spun cu hotărâre acuma că alături de mine în această campanie vor merge doar oameni integri, fără interese! Asta însemnând concetăţenii noştri, parte din ei, cei care sunt plecaţi peste hotare, şi, altă parte, oameni din teritoriu, oameni care nu au furat niciodată şi nu vin în Parlament să-şi promoveze interese. Oameni pe care îi veţi vedea la Congres şi care vă vor vorbi despre de ce vor să vină şi ce vor să facă. Acestea sunt criteriile după care ne vom apropia de aceşti oameni.

Finanţarea Mişcării Populare Antimafie — aşa cum am spus nu o dată, noi facem în fiecare zi câte un pas pentru a ne depăşi propria condiţie. Noi o să încercăm, cât putem, să susţinem o campanie transparentă de colectare de fonduri. Banii nouă ne trebuiesc doar pentru ca să-i convertim în opţiune de sprijin pentru Mişcarea Populară Antimafie. Dacă dvs spuneţi rudelor dvs, cunoştinţelor, vecinilor despre Mişcarea Populară Antimafie — asta este o investiţie mai mare decât bani într-o formaţiune, pentru că noi avem nevoie de sprijin, până la urmă, nu de bani.

Mesajul nostru, care este unul penetrant, echipa noastră de oameni integri care vin pe liste doar pentru a scoate ţara asta din mizerie şi finanţarea campaniei — noi putem să promovăm şi să realizăm aceste trei lucruri pentru că noi suntem oameni liberi, noi nu datorăm nimănui nimic, noi nu plătim tribut nimănui, noi nu avem nimănui de dat dări de seamă şi prin asta suntem o formaţiune care va reuşi nu numai în campanie electorală, dar şi după campania electorală să ne îndeplinim programul nostru electoral. Mulţi în viaţa politică din Chişinău şi-au făcut vânt cu fundul să reuşească, dar au intrat în atâtea datorii în campanie electorală, s-au îndatorat atât de mult faţă de oameni care au urmărit scopuri meschine, încât n-au reuşit să facă nimic absolut din ce au promis oamenilor.

Sursa: www.antimafie.md

Să declarăm sistemul juridic eşuat şi păgubos pentru ţară şi să aducem arbitri străini — aşa cum se judecă la CEDO, aşa să se judece în RM! Declaraţia Mişcării Populare Antimafie cu privire la tragedia aviatică din Ucraina