Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţii

Poziţia Partidului ŞOR referitor la iniţiativa de declanşare a referendumului pentru demiterea Primarului General al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă

|versiune pentru tipar||
 / 15 mai 2017
Partidul “Şor”

Reieşind din faptul că municipiul Chişinău se află într-o situaţie critică şi că infrastructura, mediul social şi cultural al oraşului se află, la moment, într-o stare degradantă;

Conştientizând că, în mare parte, responsabilitatea pentru acest dezastru, per ansamblu, îi revine în mod personal Primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă;

Având în vedere că actualul Primar Dorin Chirtoacă este un administrator slab şi fără experienţă.

Totuşi, Partidul ŞOR este contra desfăşurării referendumului pentru revocarea primarului din funcţie şi consideră că a venit timpul ca Dorin Chirtoacă să-şi dea demisia de onoare.

În susţinerea acestei poziţii, vom expune 5 motive:

  1. Referendumul va reduce mandatul Primarului Dorin Chirtoacă doar cu circa un an de zile. Între timp, pentru organizarea referendumului vor fi cheltuite mijloace financiare considerabile. Chiar dacă referendumul va avea succes, vor fi organizate alegeri anticipate în decurs de 6–12 luni, timp în care situaţia în municipiu va agrava şi mai mult. Nimeni — nici primarul, nici consiliul local, în care majoritatea o deţin organizatorii referendumului, adică Partidul Socialiştilor, nu vor aborda aspectele legate de dezvoltarea oraşului. În acest sens, municipiul Chişinău se va scufunda în intrigi, haos şi anarhie.
  2. Fondurile bugetare, care ar fi cheltuite pentru desfăşurarea referendumului, în opinia noastră, necesită să fie cheltuite pentru rezolvarea problemelor urbanistice specifice.
  3. Suntem absolut convinşi că, responsabilitatea pentru situaţia critică în care se află astăzi capitala noastră, revine organelor de administrare, inclusiv Consiliului Municipal Chişinău şi Primarului General, Dorin Chirtoacă. Anume, din aceste considerente, este mai logic şi mai corect să fie solicitată concomitent demisia Primarului şi a Consiliului Municipal, urmând ca ulterior să fie organizate alegeri anticipate pentru toate organele de conducere ale Chişinăului.
  4. Este clar că, cu părere de rău, povestea cu referendumul este o farsă politică. Şi Partidul Socialiştilor, şi Partidul Liberal utilizează această poveste în scop de PR politic.
  5. Partidul ŞOR îndeamnă toate forţele politice sănătoase şi societatea civilă să înceteze aruncatul cu nori unul în celălalt şi să se implice în soluţionarea problemelor stringente.
  6. Partidul ŞOR este gata să-şi asume rezolvarea celor mai acute probleme ale oraşului, pe care le vom defini împreună cu locuitorii capitalei. Vom mobiliza organizaţiile teritoriale ale partidului cu scopul de a demonstra tuturor că suntem capabili să identificăm soluţii optime şi eficiente pentru rezolvarea problemelor fără a face politică şi populism ieftin.

În concluzie, iterăm: Partidul ŞOR face apel către consiliul municipal şi primar să dea dovadă de maturitate politică şi să-şi depună demisia de onoare, sau să înceteze show-ul politic din Chişinău şi să se implice în soluţionarea problemelor stringent ale municipiului, alături de celelalte forţe politice sănătoase.

Sursa: facebook.com

Partidul ŞOR îşi consolidează echipa de conducere Reprezentanţii Partidului ŞOR şi avocaţii lui Ilan ŞOR efectuează o vizită oficială la Parlamentul European pentru a discuta arestul de lungă durată a lui Ilan ŞOR