Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţii

Reprezentanţii “Partidul Şor” au avut, din nou, un şir de întrevederi la Strasbourg

|versiune pentru tipar||
 / 7 iulie 2017
Partidul “Şor”

Vicepreşedintele Partidului “ŞOR”, Marina Tauber, efectuează, din nou, o vizită de lucru la Parlamentul European, Strasbourg, la invitaţia oficialilor europeni.

În cadrul vizitei oficiale, Marina Tauber a avut o serie de întrevederi în cadrul Parlamentului European, inclusiv cu dna Sylvie Affholder, secretara Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care s-a arătat interesată de cazul lui Ilan ŞOR, menţionând că este la curent cu evoluţia evenimentelor pe acest caz, precum şi cu problemele sesizate privind încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale liderului politic, primarul de Orhei, Ilan ŞOR.

În acest sens, Sylvie Affholder a solicitat infomaţii despre retrospectiva tuturor evenimentelor privind cazul BEM, dar şi informaţii privind acţiunile implementate de Ilan ŞOR în calitate de primar al oraşului Orhei.

De asemenea, discuţiile pe marginea cazului lui Ilan ŞOR au continuat cu Europarlamentarul francez Jean-Luc SCHAFFHAUSER, membru al Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie, reprezentantul fracţiunii “Europa Naţiunilor şi a Libertăţii”.

În cadrul discuţiilor, Marina Tauber a prezentat ultimile informaţii privind evoluţia cazului lui Ilan ŞOR, sentinţa emisă de către instanţa de judecată la data de 21 iunie.

Totodată, Marina Tauber a menţionat că, “Partidului «ŞOR» este îngrijorat cu referire la evoluţia cazului şi constrângerile la care poate fi supus Ilan ŞOR, în viitorul apropiat”.

La rândul său, Europarlamentarul a menţionat că va vizita ţara noastră în luna octombrie pentru a avea o întrevedere cu Ilan ŞOR.

În cadrul vizitei la Parlamentul European, Marina Tauber a avut o întrevedere de lucru şi cu Fulvio Martusciello, reprezentantul grupului Partidului Popular European, Preşedintele Delegaţiei pentru relaţiile cu Israel, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, precum şi membru al Comitetului pentru controlul bugetar, care, de asemenea, este dispus să efectueze o vizită în Republica Moldova, la finele lunii curente pentru a se întâlni cu Ilan ŞOR.

Mai mult, în cadrul discuţiilor, Marina Tauber, a expus oficialului european, Fulvio Martusciello, despre acţiunile avocaţilor privind vizita lui Ilan ŞOR la Parlamentul European, care în prezent depinde în exclusivitate de decizia instanţei de judecată.

La rândul său, Fulvio Martusciello, a menţionat că este în aşteptarea unei decizii echidistante a organelor de drept din Republica Moldova, privind permisiunea liderului politic, Ilan ŞOR, de a efectua această vizită oficială.

Menţionăm, că Ilan ŞOR a fost invitat de Fulvio Martusciello la Parlamentul European, pentru a efectua o vizită de lucru în perioada 10–13 iulie, curent.

Această vizită este a treia în perioada lunii iunie-iulie, curent, şi reprezintă o continuare a discuţiilor pe marginea cazului lui Ilan ŞOR. Pe perioada vizitei, pe agenda de lucru a delegaţiei sunt programate o serie de întrevederi cu oficiali ai insituţiilor europene.

Amintim că recent, mai mulţi Europarlamentari s-au arătat interesaţi de problema încălcării drepturilor civile şi a libertăţilor în Republica Moldova, în special, în cazul “ŞOR”, etalând sprijinul în raport cu Ilan ŞOR.

Sursa: partidulsor.md

Prima conferinţă teritorială a Partidului “ŞOR” la Orhei a întrunit sute de participanţi Vicepreşedintele Partidului “ŞOR”, Marina Tauber a avut o întâlnire neoficială cu Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani