Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Conducerea PAD a depus flori la mormantul lui Grigore Vieru

|versiune pentru tipar||
PAD / 18 ianuarie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

Partidul Acţiunea Democratică a cinstit astăzi memoria regretatului poet Grigore Vieru. La 3 ani de la tragicul accident care i-a curmat viaţa regretatului poet, Preşedintele PAD, alături de conducerea şi membrii formaţiunii, a depus flori şi a recitat versuri la mormântul “poetului tuturor generaţiilor”.

Mihai Godea a recitat un fragment din veşnica şi profunda creaţie a Marelui poet, subliniind cât de enormă este această pierdere pentru popor.

“Dar ce-ai face tu şi cum ai trăi / De-ai avea mamă şi-ar muri, / Ce-ai face tu şi cum ar fi / De-ai avea copii şi-ar muri?! / Nu am, moarte, cu tine nimic, / Eu nici măcar nu te urăsc”, a declamat Mihai Godea, menţionând cât de profund a fost marcată personalitatea sa de creaţia poetului, şi îi mulţumeşte lui Dumnezeu că i-a dăruit oacazia să-l cunoască pe Grigore Vieru personal.

Vicepreşedintele PAD, Viorel Chivriga a remarcat cu profund respect că Grigore Vieru este omul care a oprit în anumite perioade apele Prutului.

“Este poetul, dascălul, deputatul, academicianul, care prin cuvântul său a înzecit puterea şi curajul a milioane de compatrioţi în perioada dificilă de renaştere naţională”.

Sursa: www.mihaigodea.md

Corneliu Gurin: “Deputaţii sunt masochişti — după atâtea palme de la popor, mai vor încă una” Declaraţia PAD: “Încă un an fără Integrare Europeană, Libertate, Democraţie şi Bunăstare”