Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Mihai Godea: Parlamentul trebuie să impulsioneze Guvernul în realizarea reformelor

|versiune pentru tipar||
PAD / 27 aprilie 2012 | 
Partidul Acţiunea Democratică

Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, a solicitat colegilor deputaţi din Legislativ sa adopte o hotărâre prin care sa impună Guvernului accelerarea reformelor in domeniile deficitare. Solicitarea fost prezentată astăzi in plenul Parlamentului în contextul prezentării raportul anual al Guvernului care a avut loc astăzi, 27 aprilie 2012.

“Proiectul de lege pe care o să-l propun parlamentului să-l dezbatem şi să-l adoptăm astăzi, propune enunţarea domeniilor în care au fost înregistrate deficienţe şi pe care urmează să-şi concentreze atenţia echipa guvernamentală până la finele anului curent” a specificat Mihai Godea într-un briefing de presă convocat cu câteva minute înaintea deschiderii şedinţei parlamentare.

Liderul PAD, a subliniat că se propune de asemenea şi un mecanism de monitorizare a respectării priorităţilor stabilite de Parlament, astfel ca responsabili de realizarea actului de guvernare să fie nu doar instituţiile din componenţa executivului, dar şi organele de lucru ale Parlamentului. “Cu alte cuvinte prin această hotărâre consolidăm instrumentul de control parlamentar, al parlamentului în întregime, a biroului permanent dar şi a comisiilor permanente.”

Potrivit proiectului legislativ înregistrat astăzi în Parlament cu nr. 872, se solicită Guvernului să întreprindă pe parcursul anului 2012 măsuri prioritare în următoarele domenii:

Precizăm că deputaţii din coaliţia majoritară (AIE) au votat împotriva introducerii pe ordinea de zi a proiectului nr. 872 înaintat de Mihai Godea.

Sursa: www.padm.md

PAD a arborat Tricolorul peste Nistru Alocuţiunea deputatului Mihai Godea, în cadrul dezbaterii raportului de activitate a Guvernului pentru anul 2011, rostită la 27 aprilie 2012