Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Partidul Acţiunea Democratică felicită toţi cetăţenii Federaţiei Ruse cu ocazia zilei naţionale

|versiune pentru tipar||
PAD / 12 iunie 2012
Partidul Acţiunea Democratică

În aceste zile de sărbătoare pentru popoarele Federaţiei Ruse, suntem cu sufletul alături de oamenii care luptă pentru o Rusie liberă, un stat care să contribuie la o lume mai sigură şi mai paşnică.

Lupta pentru libertate şi democraţie autentică este o necesitate la fel de actuală şi în Republica Moldova iar urmele regimului comunist încă se mai resimt suficient încât să înţelegem şi să împărtăşim durerea celor care nu au dreptul la opinii, a celor arestaţi şi hărţuiţi, a celor care îşi ştiu pe cei dragi în pericol.

Abuzurile şi presiunile la care sunt supuşi mii de cetăţeni ai Federaţiei Ruse ne întristează şi ne îngrijorează. Consolidarea unui regim autoritar la Moscova ameninţă nu doar libertatea cetăţenilor ruşi ci inclusiv şi securitatea statelor care împart cu Federaţia Rusă acelaşi spaţiu geopolitic şi aceeaşi istorie recentă marcată încă de amintirile dictaturii.

În spiritul respectului profund faţă de suveranitatea statului rus ne exprimăm speranţa că democraţia şi respectul faţă de om va învinge iar anii care vin vor găsi o Rusie liberă şi deschisă dialogului.

La mulţi ani dragi prieteni!

Cu prietenie,

Mihai Godea
Preşedintele Partidului Acţiunea Democratică

Sursa: www.padm.md

Declaraţia PAD: Curtea Constituţională susţine necesitatea perfecţionării legislaţiei ce reglementează alegerea Preşedintelui Republicii Moldova PAD a comemorat primul val de deportări din Basarabia şi Bucovina de nord