Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Mihai Godea: “Se aşteaptă AIE minus 1”

|versiune pentru tipar||
PAD / 11 aprilie 2013
Partidul Acţiunea Democratică

“A fost AIE 1, AIE 2, se aşteaptă AIE 3, dar eu cred că va fi AIE minus1”.

Această prezicere despre viitoarea alianţă de guvernământ a fost făcută de Mihai Godea, preşedintele PAD, în cadrul emisiunii POLITICA. cu Natalia Morari şi Igor Boţan, de la TV7, din seara zilei de miercuri, 10 aprilie.

Liderul PAD este de părere că târgurile s-au făcut, Guvernul va fi reeditat într-o proporţie foarte mare, că foarte curând vom avea un nou Guvern constituit şi nu exclude înlăturarea Partidului Liberal din componenţa viitoarei AIE.

“În următoarele 2 săptămâni vor fi mimate negocierle, vor fi create grupurile de lucru tehnice, de experţi, privind redactarea Programului de Guvernare, se va face o paradă a personalităţilor care urmează să fie titulare ale portofoliilor, eventual, împărţirea portofoliilor între cei care vor forma alianţa, şi până la urmă, ceea ce se va servi, în realitate, poporului, va fi un déjà vu”, este de părere Mihai Godea.

Potrivit liderului PAD, nu trebuie să insistăm prea mult nici asupra viitoarei orientări strategice: “Orientarea strategică a acestui Guvern va fi spre îmbogăţire, indiferent care va fi sursa de profit a acestei guvernări. Patru ani de zile s-a mimat, patru ani de zile de lipsă de reformă, de lipsă de voinţă politică, de control animalic asupra instituţiilor statului…Despre ce vorbim noi ?”

De asemenea, Mihai Godea susţine că oamenii sunt manipulaţi atunci când li se repetă întruna că, indiferent dacă o să fie alegeri, până la urmă, tot aceste partide vor intra în Parlament. În context, liderul PAD a declarat că există şi o altă alterativă a AIE. “Sincer să vă spun, ceea ce ne interesează pe noi ca partid, Partidul Acţiunea Democratică, la ora actuală, este să consolidăm o opoziţie democratică pro-europeană”, a menţionat Mihai Godea.

Sursa: www.padm.md

PAD marchează 4 ani de la protestele din 6–7 aprilie 2009 Ziua Drapelului, sărbătorită de tinerii PAD