Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAS

Congresul al II-lea al Organizaţiei de Femei a PAS

|versiune pentru tipar||
PAS / 18 decembrie 2017
Partidul Acţiune şi Solidaritate

Ieri, 17 decembrie 2017, a avut loc cel de-al II-lea Congres al Organizaţiei de Femei a Partidului Acţiune şi Solidaritate.

La Congres au participat 75 de membre ale Organizaţiei de Femei a PAS delegate de organizaţiile teritoriale ale OF PAS din 17 raioane ale ţării, din municipiile Bălţi şi Chişinău, precum şi alţi invitaţi, în număr total de circa 100 de participanţi.

La Congres au participat, de asemenea, Preşedintele PAS, Maia Sandu, Vicepreşedintele PAS, Liliana Nicolaescu-Onofrei, şi Secretarul General, Igor Grosu.

Pe ordinea de zi a Congresului s-a aflat, în primul rând, alegerea unei noi conduceri a Organizaţiei de Femei a PAS pe bază de liste deschise prin vot secret.

Dezbaterea listei a cuprins prezentarea candidatelor la funcţia de Preşedinte, Vicepreşedinte şi Secretar General al Organizaţiei de Femei a PAS, precum şi la cele 6 funcţii de coordonare pentru departamentele organizaţiei, care au venit cu mesaje privind viziunea PAS pe domenii specifice pentru un mandat de 4 ani.

În urma votului secret, cu 57 de voturi (din 75 de delegate care au participat la votare), Doina Gherman a fost aleasă în calitate de Preşedinte al Organizaţiei de Femei a PAS. Marcela Adam a fost aleasă în funcţia de Vicepreşedinte, Marina Morozova — în cea de Secretar General, iar Viorica Ţîmbalari, Cristina Blajin, Aurelia Ceaicovschi, Liliana Andrusiv şi Elena Ichim — în calitate de coordonatoare ale departamentelor organizaţiei.

Sursa: unpaspentru.md

Republica Moldova şi România — mai aproape Maia Sandu despre Summitul Parteneriatului Estic