Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaratia Comitetului Politic Executiv al CC al Partidului Comunistilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 noiembrie 2006
Partidul Comuniştilor din Republica MoldovaRevolta si ingrijorare a trezit in rindurile comunistilor moldoveni stirea despre ultima samovolnicie brutala a regimului transnistrean. Executind dispozitiile directe ale Tiraspolului, reprezentantii administratiei orasului Ribnita, sub pretext fals, au inchis si au sigilat oficiul comitetului raional Ribnita al Partidului Comunist din Transnistria (situat pe platforma PCUS).

Este semnificativ momentul ales pentru o asemenea actiune absolut ilegala. Autoritatile tiraspolene se pregatesc febril de apropiatele alegeri ale presedintelui autoproclamatei republici. In maniera lor, care deloc nu cadreaza cu normele si principiile democratice, ei reprima cu asprime crescinda libertatea gindirii, calca in picioare cu cinism drepturile si libertatile cetatenilor, persecuta fatis politicienii, organizatiile social-politice si editiile periodice nedorite.

Pe acest fundal sinistru devine deosebit de actuala una dintre cele mai necesare conditii ale solutionarii pasnice si definitive a problemei nistrene - democratizarea regiunii, acordarea populatiei ei multpatimite a drepturilor si libertatilor politice obisnuite in lumea civilizata.

Sintem convinsi ca anume la acest proces multasteptat vor sa contribuie comunistii din Transnistria, inclusiv cei din Ribnita. Si nici un fel de presiune din partea regimului totalitar de la Tiraspol, nici un fel de uneltiri ale lui nu ii pot opri in realizarea nazuintelor lor nobile.

Comitetului Politic Executiv al CC al PCRM
Declaraţie a CC al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cu privire la apropiatele alegeri din Găgăuzia Declaratia Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM vizavi de raportul comisiei prezidentiale cu privire la analiza dictaturii comuniste in Romania