Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Fracţiunii PCRM în Consiliul Municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 22 mai 2008
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Sub lozinci privind echitatea socială, economisirea mijloacelor bugetare, administraţia municipală, în persoana primarului general dl Chirtoacă, a preşedintelui semilegal al Consiliului, dl Ghimpu, şi a coaliţiei iresponsabile a cîtorva partide, au pornit pe calea reglării de conturi cu principalul furnizor de energie termică din oraş — SA “Termocom”. Ca rezultat al problemei inventate, create în mod artificial, a fost destabilizat bugetul municipal, nu există claritate, inclusiv la momentul dat, în privinţa tarifelor la energia termică, locuitorii oraşului nu au încredere în posibilitatea de a plăti pentru căldură şi pentru apa fierbinte.

Noile fasoane ale autorităţilor orăşeneşti constau în faptul că ele le numesc făţarnic toate acestea “facere a ordinii” în aprovizionarea cu apă a oraşului. La început majorarea tarifului la apă, apoi introducerea unui nou regulament cu privire la consumul apei le-a dezlegat mîinile funcţionarilor orăşeneşti, care încearcă să pună problemele lor pe umerii orăşenilor, îndreptăţindu-şi propria inactivitate. O acţiune nelegitimă fără precedent a devenit prezentarea locuitorilor chişinăuieni a facturilor de plată pentru apa consumată în aprilie, la care au fost adăugate aşa-numitele “pierderi”. Acum nu indicele contorului de apă constituie temeiul pentru determinarea sumei de plată, ci absoluta samavolnicie a reprezentantului organului de administrare a fondului locativ.

Fracţiunea PCRM în Consiliul Municipal Chişinău în repetate rînduri a indicat asupra practicii existente de adoptare de către autorităţile orăşeneşti a unor hotărîri pripite, nechibzuite, deseori de dragul unor ambiţii şi planuri politice.

Noi considerăm că regulamentul în vigoare privind consumul de apă nu corespunde realităţilor existente, nu contribuie la reglemenarea relaţiilor dintre furnizor şi consumatorii de apă şi trebuie să fie anulat.

Plata pentru apa consumată în aprilie a.c. trebuie să fie făcută fără volumele incluse pe nedrept.

Noi le propunem primarului general al municipiului, dlui Chirtoacă, preşedintelui Consiliului Municipal Chişinău, dlui Ghimpu, să ia măsuri urgente pentru punerea la punct a regulamentului de muncă, reglementarea tarifelor, pentru îmbunătăţirea stării financiare şi tehnice a societăţilor pe acţiuni “Apă-Canal” şi “Termocom”.

Considerăm necesar de a informa obştimea şi mijloacele de informare în masă că politica mediocră, necompetentă, de ignorare a intereselor locuitorilor municipiului, de distrugere a gospodăriei orăşeneşti, promovată de conducerea primăriei, de Consiliul Municipal, duce la creşterea nemulţumirii sociale în societate.

/www.comunist.md/
Declaraţia Fracţiunii PCRM în Consiliul Municipal Chişinău Declaraţie a uniunii comuniste a tineretului din moldova: Nu — provocărilor Şoviniste în societatea moldovenească!