Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 octombrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova urmăreşte cu îngrijorare evenimentele ce s-au produs în capitală, în zilele de 14–15 octombrie: zeci de persoane rănite în urma unei explozii din centrul Chişinăului produse în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Hramului oraşului; incidentul din faţa clădirii Procuraturii Generale; apeluri telefonice cu ameninţări la adresa Guvernului actual. Toate acestea sînt prezentate de către conducătorii organelor de forţă, precum şi de către mass-media loială noii puteri drept evenimente ce ar avea legătură între ele şi care ar fi un rezultat al acţiunilor oponenţilor politici.

PCRM consideră că o asemenea interpretare a evenimentelor de către reprezentanţii organelor de ordine şi unele instituţii mass-media face parte dintr-o campanie bine determinată de discreditare a principalului partid de opoziţie din ţară.

PCRM îndeamnă organele de ordine din Republica Moldova să manifeste o mai mare responsabilitate faţă de obligaţiunile lor directe ce ţin de asigurarea securităţii cetăţenilor şi să nu participe la jocuri politice murdare.

PCRM insistă asupra unei examinări corecte şi profesioniste a incidentelor produse, asupra identificării tuturor circumstanţelor şi asupra pedepsirii persoanelor care sînt cu adevărat vinovate.

PCRM declară cu toată responsabilitatea că urmăreşte cu atenţie toate faptele ce ţin de acuzaţiile neîntemeiate şi calomniile lansate în adresa sa atît de către unele persoane oficiale, cît şi de unii ziarişti, şi va utiliza toate metodele legale pentru a-şi apăra onoarea şi demnitatea.

Sursa: www.pcrm.md

Intervenţia deputatului PCRM, Valentin Guznac, făcută în plenul Parlamentului Vladimir Voronin s-a întîlnit cu Carl Bildt