Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Întrevederea Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, cu Ambasadorul Republicii Cuba

|versiune pentru tipar||
PCRM / 22 octombrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, s-a întîlnit cu E.S. Felix Leon Carballo, Amabasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cuba în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev.

În cursul întrevederii au fost trecute în revistă raporturile de colaborare dintre cele două ţări, menţionîndu-se că odată cu stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Cuba, cooperarea bilaterală se află în continuă ascendenţă. Inclusiv în calitatea sa de ex-Preşedinte al ţării, Vladimir Voronin a salutat această dezvoltare a interacţiunii moldo-cubaneze, împărtăşind opinia ambasadorului privind importanţa extidenrii colaborării bilaterale în diverse domenii.

În altă ordine de idei, Preşedintele PCRM a exprimat solidaritatea formaţiunii pe care o conduce cu partidul de guvernămînt al Cubei — Partidul Comunist din Cuba (PCC) — care, pe parcursul a mai multor decenii, dă dovadă de un înalt nivel al coeziunii şi are un rol decisiv în lupta pentru dreptate, independenţă şi echitate socială a poporului cubanez. Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a apreciat că eforturile autorităţilor cubaneze de dezvoltare a ţării, inclusiv responsabilitatea socială înaltă a statului, reprezintă un exemplu demn de urmat.

Vladimir Voronin s-a arătat interesat de activizarea dialogului între PCRM şi PCC, inclusiv prin organizarea de vizite reciproce ale delegaţiilor celor două formaţiuni politice. În context, liderul PCRM a menţionat că îşi aminteşte cu satisfacţie despre cele două vizite pe care le-a efectuat în Cuba.

La rîndul său, Felix Leon Carballo a subliniat că invitaţia lansată lui Vladimir Voronin, acum cîţiva ani, de Fidel Castro de a vizita Republica Cuba rămîne mereu deschisă, exprimîndu-şi opinia că o asemenea vizită ar constitui un bun prilej pentru o întîlnire bilaterală dintre cei doi politicieni.

În altă ordine de idei, Ambasadorul Cubei a evidenţiat schimbările pozitive înregistrate în Republica Moldova în ultimii cîţiva ani, arătîndu-se încrezător că succesele obţinute în procesul de dezvoltare social-economică, în această perioadă, vor fi şi în continuare apreciate la justa valoare de cetăţenii ţării.

Serviciul de presă al PCRM

Declaraţia fracţiunii parlamentare a PCRM Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova