Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Patru foşti deputaţi comunişti sunt solicitaţi să-şi depună mandatele de legislator

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 decembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele fracţiunii PCRM, Maria Postoico, a anunţat, marţi, 15 decembrie, în cadrul şedinţei Parlamentului că din fracţiune au fost excluşi patru deputaţi.

În context, Maria Postoico a cerut celor patru deputaţi: Vladimir Ţurcan, Victor Stepaniuc, Ludmila Belcencova şi Valentin Guznac, să depună mandatele de deputat, pentru a fi acceptaţi membrii supleanţi de pe lista electorală a PCRM.

“Aţi obţinut aceste mandate de deputat datorită muncii asidue a celor peste 30 mii membri ai Partidului Comuniştilor şi susţinerii a peste 700 de mii de alegători. Din aceste motive vă solicităm, stimaţi deputaţi, să depuneţi aceste mandate de deputat al fracţiunii PCRM”, a menţionat Postoico.

Decizia de excludere din rândurile fracţiunii PCRM a celor patru deputaţi a fost luată, în dimineaţa curentă, în cadrul şedinţei fracţiunii parlamentare a comuniştilor.

Plecarea celor patru deputaţi din fracţiunea PCRM înseamnă doar pierderea nemernicilor

Declaraţia a fost lansată de deputatul PCRM, Mark Tkaciuk, care a comentat excluderea din fracţiunea Partidului Comuniştilor a deputaţilor Vladimir Ţurcan, Victor Stepaniuc, Ludmila Belcencova şi Valentin Guznac.

“Spre deosebire de alte partide, în care partea cea mai activă a membrilor, mainstream-ul partidului, se află în Parlament, la noi nucleul se află în afara Parlamentului”, a remarcat Tkaciuk, subliniind în context, că în alte partide, plecarea din fracţiune a deputaţilor înseamnă scindare. “În cazul nostru nu înseamnă scindare, înseamnă doar pierderea nemernicilor în calea spre scopul nostru comun”, a conchis deputatul.

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin s-a înîlnit cu Dl. Dirk Schubel, Şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău Deputaţii care au ieşit din fracţiunea PCRM, au fost excluşi din Partidul Comuniştilor