Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin s-a înîlnit cu Dl. Dirk Schubel, Şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 14 decembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 14 decembrie 2009, Dl. Vladimir Voronin a avut o întrevedere bilaterală cu Dl. Dirk Schubel, Ambasador, Şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău. Pe parcursul întîlnirii au fost abordate mai multe subiecte ce ţin de dezvoltarea social-economică dar şi politică a ţării, inclusiv perspectivele de integrare a RM în Uniunea Europeană.

Dirk Schuebel a ţinut să mulţumească Dlui Voronin pentru ataşamentul şi acţiunile care au fost înterprinse în vederea aprofundării relaţiilor dintre UE şi RM pe întreaga durată a mandatului său şi a guvernelor anterioare. Oficialul european a menţionat de asemenea că principalele rezultate care astăzi le-a atins Moldova în relaţia sa cu UE, inclusiv şi pregătirile pentru lansarea negocierilor cu privire la noului acord juridic se datorează consecvenţei acţiunilor şi angajamentelor guvernelor precedente de la Chişinău, trecînd în revistă instituirea Comisiei Naţioanale pentru Integrare Europeană, implementarea Planului de acţiuni RM-UE 2005–2007, instituirea şi activitatea misiunii EUBAM, avansarea în relaţiile comerciale în baza preferinţelor comerciale autonome, avansarea în ceea ce ţine de politica de vize prin crearea centrului comun de vize, obţinerea mandatului pentru iniţierea negocierilor cu privire la noul acord cu Uniunea Europeană.

Vladimir Voronin la rîndul său a mulţumit pentru sprijinul oferit de UE pe parcursul ultimilor ani şi s-a pronunţat pentru aprofundarea acestor relaţii pe viitor. Vladimir Voronin a exprimat speranţa că noul acord dintre Republica Moldova şi UE va fi unul de asociere. De asemenea preşedintele PCRM a exprimat doleanţa ca în cadrul noii cooperări cu UE, Republica Moldova să avanseze semnificativ în chestiunea cu privire la liberalizarea vizelor şi de asemenea aprofundarea relaţiilor comerciale, inclusiv în cadrul unui eventual acord de comerţ liber aprofundat. Preşedintele PCRM a dat asigurări că toate iniţiativele ce ţin de apropierea RM la standardele UE vor fi susţinute de către fracţiunea parlamentară a PCRM şi partidul comuniştilor în ansamblu.

Vladimir Voronin şi Dirk Schubel au apreciat înalt discuţiile şi schimbul de opinii în cadrul întrevederii, stabilinînd ca acestea să aibă loc cu regularitate pe viitor.

Serviciul de presă al PCRM

Antisemitismul şi xenofobia — rezultatul direct al politicii noului regim Patru foşti deputaţi comunişti sunt solicitaţi să-şi depună mandatele de legislator