Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Preşedintele PCRM Vladimir Voronin s-a întîlnit cu Dl. Nikolaus Graf Lambsdorff, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania

|versiune pentru tipar||
PCRM / 17 decembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 17 decembrie 2009, Dl. Vladimir Voronin a avut o întrevedere bilaterală cu Dl. Nikolaus GRAF LAMBSDORFF, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania. Pe parcursul întîlnirii au fost abordate mai multe subiecte ce ţin de dezvoltarea social-economică dar şi politică a ţării, inclusiv perspectivele de integrare a RM în Uniunea Europeană.

Vladimir Voronin a ţinut să mulţumească pentru cooperarea pe care a avut-o anterior Republica Moldova cu Republica Federală Germania şi pentru suportul acordat de către Germania în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Preşedintele PCRM a dat asigurări că toate iniţiativele ce ţin de apropierea RM la standardele UE vor fi susţinute de către fracţiunea parlamentară a PCRM şi partidul comuniştilor în ansamblu în continuare.

La rîndul său Ambasadorul Nikolaus GRAF LAMBSDORFF a dat asigurări că Germania va susţine şi în continuare aspiraţiile de integrare europeană a Republicii Moldova şi de asemenea s-a pronunţat pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale între două state.

Vladimir Voronin şi Nikolaus GRAF LAMBSDORFF au apreciat înalt discuţiile şi schimbul de opinii în cadrul întrevederii.

Sursa: www.pcrm.md

Deputaţii care au ieşit din fracţiunea PCRM, au fost excluşi din Partidul Comuniştilor Declaraţia fracţiunii PCRM privind proiectul bugetului de stat pentru anul 2010