Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Irji Mastalka, deputat al Parlamentului European, membru al comitetului de cooperare inter-parlamentară RM-UE

|versiune pentru tipar||
PCRM / 17 februarie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Miercuri, 17 februarie 2010, Preşedintele PCRM şi ex-preşedinte a Republicii Moldova, Dl. Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Irji Mastalka, deputat în Parlamentul European, membru al comitetului de cooperare inter-parlamentară RM-UE. Părţile au discutat diverse subiecte ale vieţii social-politice din Republica Moldova, procesul de integrare europeană a Moldovei, la fel ca şi aspectele ce ţin de agenda evenimentelor pentru anul 2010 a Partidului Stînga Europeană din care face parte dl Mastalka. PCRM este membru cu drepturi depline al Stîngii Europene începînd cu anul 2007.

Un subiect separat în cadrul discuţiei a fost organizarea şi desfăşurarea Universităţii de vară a Partidului Stînga Europeană la Chişinău, care va fi gazduit de PCRM pe parcursul lunii iulie 2010. La eveniment sunt aşteptaţi peste 200 de oficiali din toate statele europene. La fel părţile au împărtăşit opiniile sale cu privire la organizarea congresului Partidului Stînga Europeană, care va avea loc la finele anului curent.

Notă: Partidul Stînga Europeană este constituit din 37 de membri, partide de stînga din statele europene. Membrii partidului Stînga Europeană sunt reprezentaţi prin fracţiunea parlamentară GUE/NGL în Parlamentul European.

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu ES Dl. Asif J. Chaudhry, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova Fracţiunea PCRM va insista pe adoptarea proiectului de Lege cu privire la susţinerea socială a veteranilor de război