Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu intrevedere cu Kalman Mizsei, Reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 31 martie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Miercuri, 31 martie 2010, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu cu Dl. Kalman Mizsei, Reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Pe parcursul discuţiei părţile au abordat diverse aspecte ale situaţiei social-politice din Republica Moldova.

Vladimir Voronin, l-a informat pe Kalman Mizsei cu privire la ultimile evoluţii în domeniul politic din Republica Moldova, menţionînd despre necesitatea depăşirii cît mai urgente a crizei politice de la Chişinău. Preşedintele PRCM a menţionat că partidul pe care îl reprezenită a invitat în repetate rînduri coaliţia de guvernare la dialog pentru a discuta asupra soluţionării situaţiei create, însă acest lucru a rămas fără răspuns din partea liderilor AIE. La fel Vladimir Voronin, a exprimat regretul în legătură cu lipsa de rezultate în această privinţă şi după întrevederea fracţiunii PCRM din data 30 martie 2010 cu M. Ghimpu, întrevedere care a fost realizată la iniţiativa Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în conformitate cu recomandările Preşedintelui Asambleei Parlamentare a Consiliului Europei.

Preşedintele PCRM a menţionat că liderii AIE au stabilit şi încălcat de şapte ori termenii pe care singuri le-au stabilit şi anunţat public, termene cînd urmau să vină cu poziţia consolidată a coaliţiei asupra subiectului. Voronin a menţionat că toate cele menţionate demonstrează o dată în plus faptul că liderii AIE intenţionat tărăgănează procesul de rezolvare a crizei politice de la Chişinău, dorind în aşa fel să se menţină cît mai mult la guvernare.

Pe final, părţile şi-au exprimat speranţa că în viitorul foarte apropiat, totuşi criza politică de la Chişinău va putea fi soluţionată.

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin, a avut o întrevdere cu David Kramer, expert al Fondului German Marshall, ex-asistent al Secretarului de Stat al SUA Notă informativă la proiectul de modificare a art. 78 din Constituţia Republicii Moldova