Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

PCRM a învins AIE în alegerile locale din acest an

|versiune pentru tipar||
PCRM / 31 mai 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a câştigat alegerile locale în toate localităţile, unde candidaţii formaţiunii sau cei susţinut de PCRM au intrat în turul doi de scrutin.

“Dintre toate acele trei localităţi unde candidaţii noştri au intrat în turul doi, cea mai elocventă victorie este cea din oraşul Floreşti”, a declarat pentru agenţia OMEGA, secretarul executiv al CC PCRM, Iurie Muntean, menţionând că în localitatea dată “s-a dat o bătălie mare, deoarece oraşul Floreşti niciodată nu a ales ca primar reprezentantul Partidului Comuniştilor”.

În context, Muntean a specificat că “a fost o bătălie între PCRM şi PLDM care s-a soldat cu o victorie convingătoare a Partidului Comuniştilor”, în pofida faptului că liberal-democraţii “au aruncat în această bătălie toate resursele administrative, toate rezervele locale şi de stat”. În context, deputatul comunist a anunţat că în alegerile din Floreşti, “împotriva PCRM s-a concentrat întreaga Alianţă”, care în turul doi de scrutin au lucrat pentru candidatura PLDM.

Printre încălcările grave admise de reprezentanţii PLDM în lupta pentru conducerea oraşului Floreşti, Muntean a menţionat apariţia vicepreşedintelui Parlamentului, Iurie Ţap, la televiziunea locală, care “nu doar sâmbătă de ziua liniştei a luat cuvântul de mai multe ori la această televiziune, dar şi duminică dimineaţă în ziua alegerilor, încălcând legislaţia în vigoare”.

Totodată, 60 la sută dintre floreşteni şi-au dat votul pentru candidatura PCRM. “Acesta este răspunsul alegătorului pentru politica Alianţei pentru Euro. Este răspunsul binemeritat”, a concluzionat Iurie Muntean.

De asemenea, PCRM a câştigat alegerile locale în satul Ciolacu Nou, r. Floreşti, unde candidatura comuniştilor a învins cu peste 51 la sută din voturi şi în satul Beleavinţî, r.Briceni, unde candidatul independent susţinut de PCRM a obţinut aproape 70 la sută din voturi.

În acest an alegeri locale au avut loc în 15 localităţi din ţară. Din 11 localităţi, unde PCRM a înaintat candidaţii săi sau am susţinut candidaţi independenţi, alegerile au fost câştigate de formaţiune în 7 localităţi.

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia PCRM privind activizarea sectei totalitare Falun Dafa pe teritoriul Moldova şi prejudiciul adus relaţiilor moldo-chineze ca rezultat al înregistrării organizaţiei în cauză de către Ministerul Justiţiei Vladimir Voronin a avut o convorbire telefonică cu Secretarul General al Consiului Europei Dl. Thorbjorn Jagland