Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia PCRM privind activizarea sectei totalitare Falun Dafa pe teritoriul Moldova şi prejudiciul adus relaţiilor moldo-chineze ca rezultat al înregistrării organizaţiei în cauză de către Ministerul Justiţiei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 mai 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În ultimele luni pe teritoriul Republicii Moldova şi-a înteţit activitatea secta cu caracter totalitar cunoscută în întreaga lume sub denumirea de Falun Dafa sau Falun Gong.

În Republica Populară Chineză această organizaţie este cunoscută nu doar în calitate de organizaţie care oferă instruire de gimnastică respiratorie şi exerciţii de autoperfecţionare, precum încearcă să prezinte liderii şi promotorii acesteia, dar şi ca o numeroasă sectă totalitară, care se bazează pe cultul personalităţii, fapt ce prejudiciază nu doar sănătăţii psihice a omului, dar şi atentează la bazele constituţionale şi legale ale statului.

Secta în cauză este interzisă în Republica Populară Chineză din 1999. De asemnea, în multe state activitatea acesteia este interzisă şi nu sînt înregistrate filiale.

Reieşind din pericolul acestei secte totalitare atît pentru personalitatea fiecărui cetăţean în parte, precum şi pentru societate în întregime, pînă în anul 2009 organele centrale ale Republicii Moldova nu au dat curs solicitării de înregistrare a filialei organizaţiei în ţara noastră. Dar, o dată cu venirea la putere în Moldova a guvernării liberal democrate, înregistrarea acestei secte a devenit o chestiune de timp. În virtutea caracterului social periculos al organizaţiei, secta totalitară Falun Dafa a fost înregistrată de către ministrul justiţiei din partea Partidului Liberal Democrat, Alexandru Tănase, fapt ce permite discipolilor Falun Dafa să-şi desfăşoare în mod legal activitatea de atragere în reţelele sale cetăţenii Moldovei.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova declară că asemenea susţinere a activităţii acestei secte totalitare din partea guvernării liberal democrate, nu doar că este periculoasă pentru societatea noastră, dar şi cauzează un prejudiciu considerabil relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica Populară Chineză.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova cheamă actuala guvernare să depună toate eforturile pentru neutralizarea activităţii periculoase a sectei Falun Dafa pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi să revizuiască fundamentarea propriei decizii privind înregistrarea oficială a organizaţiei în cauză. Doar o asemenea abordare va contribui inclusiv şi la minimalizarea prejudiciului cauzat relaţiilor bilaterale moldo-chineze ca rezultat al înregistrării oficiale a organizaţiei pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele comisiei parlamentare pentru drepturile omului cere anchetarea de urgenţă a cazului de interogare a copiilor la Bălţi PCRM a învins AIE în alegerile locale din acest an