Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a avut o întervedere cu Amabsadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze, Dl. SHI Longzhuang

|versiune pentru tipar||
PCRM / 23 iunie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 23 iunie 2010, Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Amabsadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze, Dl. SHI Longzhuang cu ocazia apropierii încheierii misiunii acestuia în Republica Moldova. Părţile au trecut în revistă aspectele de colaborare între state, totodată făcînd schimb de opinii asupra situaţiei politice curente din ţară.

Vladimir Voronin a ţinut să mulţumească Ambasadorului pentru colaborarea eficientă dintre state pe durata mandatului de guvenrare a PCRM. Ex-preşedintele Republicii Moldova a trecut în revistă toate proiectele şi programele bilaterale care au fost realizate împreună cu Guvernul Chinez. Vladmir Voronin a specificat că relaţiile moldo-chineze au avut o dezvoltare ascendentă continuă pe tot parcursul anilor în care a fost în calitate de Preşedinte al Republicii Moldova.

La rîndul său, Dl. SHI Longzhuang a confirmat cele menţionate de Vladimir Voronin şi de asemenea a mulţumit pentru cooperarea eficientă în domeniile politic, economic şi social.

Pe parcursul discuţiei de asemenea au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică din ţară. În acest sens Vladimir Voronin a specificat, că lovitura de stat nereuşită la 7 aprilie este cu succes realizată în prezent de actualii guvernanţi. Batjocora asupra Constituţiei, modificarea actelor legislative reieşind din interesul politic propriu, refuzul de a dizolva parlamentul şi de a numi data alegerilor anticipate — nu pot fi calificate altfel decît uzurpare a puterii în stat. Preşedintele PCRM a ţinut să menţioneze că ceea ce fac actualii guvernanţi nu este altceva decît bătaie de joc în adresa cetăţenilor Republicii Moldova.

Demiterile masive ale persoanelor pe criterii politice, politizarea excesivă a aparatelor administraţiei publice centrale şi locale, intimidarea mass-mediei incomode actualei guvernări, intimidarea continuă a membrilor opoziţiei, interogarea copiilor, presiunile continui asupra agenţilor economici, contrabandă fără precedent, încercarea de a interzice denumirea şi simbolurile PCRM şi de a bloca astfel cu orice preţ participarea partidului la alegeri — toate acestea sînt adevăratele “reforme democratice”, “standarde europene” de care se conduce actuala aşa numita Alianţă pentru Intergrare Europeană.

Pe fundalul degradării totale a situaţiei politice, economice şi sociale din ţară actualii guvernanţi au chef de a-şi prelungi cu orice preţ şederea în funcţiile pe care le ocupă, pentru că ei cunosc foarte bine că nu se vor mai întoarce în aceste fotolii vreodată, a conchis Voronin.

Pe final Vladimir Voronin, i-a mulţumit Dlui Ambasador pentru activitatea sa în Republica Moldova şi i-a urat succes în activităţile următoare.

Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Asif Chaudhry