Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Mesajul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova adresat participanţilor la Congresul extraordinar al Alianţei Socialiste din România

|versiune pentru tipar||
PCRM / 6 iulie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimate tovarăşe Preşedinte, Constantin Rotaru,
Stimaţi tovarăşi,

În numele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova salut participanţii la acest for important al mişcării de stînga din România.

Cu o deosebită satisfacţie constat că relaţiile dintre partidele noastre au o dezvoltare ascendentă, fiind marcate de susţinerea reciprocă în cadrul Partidului Stînga Europeană, din care fac parte ambele partide. Vizitele Preşedintelui Alianţei Socialiste, la Chişinău, discuţiile avute cu comuniştii Moldovei au fost urmărite cu mare interes de către întreaga societate moldovenească.

Pentru noi este extrem de important că populaţia din România se dezice de fobiile anticomuniste şi aderă la mişcarea de stînga. Este important şi din considerentul că la noi în Republica Moldova au venit recent la putere aceleaşi partide liberale, cu politici asemănătoare, care sînt îndreptate spre oprimarea drepturilor cetăţeneşti, lichidarea statului social şi instaurarea unui capitalism sălbatic, care deja a sărăcit populaţia.

Comuniştii Moldovei în prezent sînt antrenaţi în lupta cu aceste forţe antipopulare, prin intermediul fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor, am reuşit să demonstram instituţiilor europene, Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, necesitatea respectării Constituţiei, care prevede dizolvarea actualului Parlament şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate în situaţia creată.

Vreau să informez înaltul for, că societatea moldovenească deja s-a convins că viitorul prosper al Republicii Moldova poate fi garantat doar de către Partidul Comuniştilor, care a demonstrat pe parcursul a opt ani de guvernare capacităţi de a scoate Republica Moldova din situaţia dezastruoasă în care au adus-o aşa numiţii democraţi în anii 90 ai secolului trecut.

Salutăm cu un respect deosebit şi susţinem decizia Dumneavoastră de a reveni în famila partidelor comuniste. Sîntem convinşi că această decizie istorică pentru societatea română va da posibilitate să redirecţionaţi dezvoltarea ţării pe un făgaş mai bun pe care îl merită poporul.

Sîntem gata să dezvoltăm şi în continuare relaţiile de cooperare, iar experienţa acumulată de Partidul Comuniştilor, pe parcursul anilor va perimite să accedeţi la putere în cel mai scurt timp.

Mesajul de felicitare din partea PCRM în legătură cu fondarea Partidului Comunist Român

Stimaţi tovarăşi,

În numele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova exprim sincera satisfacţie şi bucurie în legătură cu fondarea Partidului Comunist Român, care s-a produs în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Alianţa Socialistă din România.

Sîntem ferm convinşi că fondarea Partidului Comunist Român reprezintă un eveniment de importanţă istorică pentru ţara Dumneavoastră, pentru dezvoltarea ei de mai departe.

Vă dorim, stimaţi tovarăşi, mari realizări în activitate şi vă asigurăm de întreaga disponibilitate a comuniştilor din Republica Moldova de a coopera, atît în cadrul Partidului Stînga Europeană cît şi pe plan bilateral.

Vladimir Voronin
Ex-Preşedinte al Republicii Moldova
Preşedinte PCRM

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în privinţa avizului Curţii Constituţionale cu privire la modificarea art. 78 din Constituţie prin referendum