Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în privinţa avizului Curţii Constituţionale cu privire la modificarea art. 78 din Constituţie prin referendum

|versiune pentru tipar||
PCRM / 7 iulie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Ştim cu toţii că Partidul Comuniştilor de nenumărate ori a declarat prin intermediul mijloacelor de informare în masă şi a adresărilor în scris despre disponibilitatea sa de a găsi un compromis în cadrul Parlamentului în problema alegerii şefului statului.

Decizia de ieri a Curţii Constituţionale care prevede şi posibilitatea de a ajunge la un compromis în cadrul Parlamentului privind modificarea articolului 78 din Constituţie, îi oferă alianţei de guvernămînt ultima şansă pentru a da dovadă de constructivism şi a trece la dialog în problema în cauză cu cel mai mare partid din ţară.

În acest context, Partidul Comuniştilor cheamă toate fracţiunile alianţei de guvernămînt să nu rateze această ocazie. Partidul Comuniştilor subliniază, încă o dată, că anunţarea obligatorie a datei dizolvării Parlamentului şi modificarea fără întîrziere a articolului 78 din Constituţia Republicii Moldova în Parlament, reprezintă principalii factori de soluţionare a crizei politice, reducere a tensiunii şi evitare a divizării în societate. Un astfel de compromis deasemenea va permite utilizarea bugetului impunător prevăzut pentru organizarea referendumului în soluţionarea unor probleme mai stringente, în special lichidarea consecinţelor inundaţiilor.

Sursa: www.pcrm.md

Mesajul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova adresat participanţilor la Congresul extraordinar al Alianţei Socialiste din România Cuvînt îintroductiv al Secretarului Executiv al PCRM Iurie Munten la conferinţa de presă din 8 iulie 2010