Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 octombrie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 25 octombrie, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Vladimir VORONIN a avut o întrevedere cu Prim-ministru al Republicii Ungare, dl Victor ORBAN.

În cadrul întrevederii s-a discutat un spectru larg de chestiuni ce ţin de dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-maghiare. În acest context, preşedintele PCRM a adus mulţumiri autorităţilor ungare pentru susţinerea constantă în procesul de integrare europeană al Republicii Moldova, evidenţiind în acest sens că Ungaria a fost şi rămîne unul din principalii parteneri şi promotori ai Moldovei pe plan european.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost discutate şi subiecte ce ţin de viitoarea preşedinţie a Ungariei în cadrul Uniunii Europene, precum şi perspectivele reglementării definitive a problemei transnistrene.

Părţile au abordat şi subiectul cu privire la situaţia social-politică din ţară în ajunul alegerilor parlamentare anticipate.

În încheierea întrevederei, Vladimir VORONIN a urat succese Ungariei în procesul de exercitare a mandatului pe perioada preşedinţiei în cadrul Uniunii Europene.

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia Grupului Stângii Europene Unite al APCE cu privire la viitoarele alegeri parlamentare în Republica Moldova Alocuţiunea Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin în cadrul conferinţei de presă