Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir VORONIN a avut o întervedere cu Mevlut Cavusoglo, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 9 februarie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Miercuri, 9 februarie 2011, Dl. Vladimir VORONIN a avut o întervedere cu Mevlut Cavusoglo, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Părţile au discutat despre situaţia politică din ţară şi eventualele posibilităţi de depăşire a crizei politice în care se află Moldova deja al doilea an consecutiv. Vladimir VORONIN, l-a informat pe oficialul european cu privire la poziţia PCRM referitor la posibilităţile de depăşire a crizei politice. Preşedintele PCRM a accentuat faptul că partidul pe care îl reprezintă este categoric împotriva unor eventuale noi alegeri anticipate, care ar agrava şi mai mult starea de lucruri din ţară. Realităţile economice şi sociale extrem de proaste în care se află Republica Moldova în prezent, la fel ca şi perspectivele foarte negative care derivă din acestea deja în viitorul cel mai apropiat, trebuie să impună toţi politicienii, din toate partidele să devină mai responsabili în acest sens, să precaute toate soluţiile posibile şi nu să impună doar un punct de vedere şi o singură candidatură în persoana lui Marian LUPU la funcţia de şef al statului. În acest context, Vladimir VORONIN a specificat că PCRM a propus deja mai multe opţiuni de depăşire a crizei şi este gata să discute asupra acestora.

Vladimir VORONIN a atras atenţia şi la faptul că în momentul în care cetăţenii ţării trăiesc din ce în ce mai prost, veniturile cărora nu mai pot face faţă valurilor de scumpiri, guvernanţii în loc să se preocupe anume de problemele reale cu care se confruntă aceştia, iarăşi se preocupă de interzicerea simbolurilor Partidului Comuniştilor, urmărind astfel scoaterea în afara legii a unicului partid de opoziţie, partid care are simpatizanţi şi este votat de jumătate din populaţia ţării. Mai mult decît atît, iniţiativa de interzicere a simbolurilor este semnată şi promovată de reprezentantul Partidului Democrat, a partidului care astăzi pe de altă parte, de facto, cerşeşte de la PCRM voturi pentru candidatura sa la funcţia de Preşedinte al ţării.

De asemenea, Preşedintele PCRM a atras atenţia asupra faptului că AIE a modificat legislaţia în aşa mod, încît să lipsească opoziţia de orice control şi influenţă asupra acţiunilor guvernării, diminuînd semnificativ rolul şi participarea PCRM în Comisia Electorală Centrală, Curtea de Conturi şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Toate aceste acţiuni sînt îndreptate în continuare spre consolidarea unui regim fără respect faţă de lege, opoziţie şi proprii cetăţeni.

La rîndul său, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a ţinut să menţioneze faptul că a făcut cunoştinţă cu propunerile PCRM. Mevlut Cavusoglo a specificat faptul că în condiţiile actuale toţi actorii politici din Republica Moldova trebuie să se aşeze la masa de dialog pentru a depăşi situaţia creată şi a reveni la stabilitate. Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a menţionat că va lua act de informaţiile oferite de Vladimir VORONIN şi că aşteptă ca deputaţii PCRM să rămînă la fel de activi atît la nivel naţional, cît şi la APCE, precum şi alte foruri europene.

Sursa: www.icomunicat.md

Poziţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cu privire la depăşirea crizei politice Alocuţiunea Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, la deschiderea sesiunii de primăvară a Parlamentului Republicii Moldova