Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir VORONIN a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Dl. Valeri KUZIMIN

|versiune pentru tipar||
PCRM / 14 martie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Luni, 14 martie 2011, Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir VORONIN a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Dl. Valeri KUZIMIN. Părţile au discutat diverse aspecte ale vieţii social politice din Republica Moldova, la fel şi subiecte ce ţin de relaţiile dintre ambele state.

Referindu-se la situaţia internă, Preşedintele PCRM şi-a expus îngrijorările în legătură cu privire la situaţia tot mai dificilă în care se află Republica Moldova. Pe fundalul aprofundării crizei politice, situaţia economică şi socială devine tot mai insuportabilă pentru populaţia ţării. Preţurile şi tarifele sînt în continuă creştere, iar veniturile populaţiei nu se modifică. Multe categorii de cetăţeni sînt la limita supraveţuirii, iar actualii guvernanţi nu fac altceva decît să se preocupe zilnic de intrigi interne şi show-uri politice de prost gust. În loc să fie discutate subiecte de importanţă majoră pentru ţară, să se întreprindă măsuri de redresare a situaţiei economice şi sociale, să se pregătească de lucrările de primăvară, politicienii din actuala Alianţă se plimbă necontenit pe banii statului peste hotarele Republicii Moldova, vorbesc încontinuu despre careva “reforme” care pînă în prezent s-au soldat doar cu sărăcirea populaţiei, se ceartă între ei încercînd să demonstreze care este mai frumos, mai înalt sau mai deştept. Moldova tot mai mult intră în povara datoriei externe, iar împrumuturile de miliarde de lei care vin în ţară şi care trebuie rambursate de cetăţeni parcă intră ca apa în nisip, fară oricare efect vizibil pentru populaţie.

Vladimir VORONIN de asemenea a abordat subiectul relaţiilor economice şi politice dintre state, reiterînd poziţia PCRM cu privire la parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă.

La rîndul său amabsadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Dl. Valeri KUZIMIN a menţionat că urmăreşte îndeaproape situaţia din Moldova şi că îşi exprimă speranţa că actuala criză politică va putea fi soluţionată cît mai curînd posibil.

Serviciul de presă al PCRM

Felicitare cu prilejul zilei internaţionale a femeiii — 8 Martie Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir VORONIN, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Consiliului Europei şi Comisiei de la Veneţia