Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Felicitare cu prilejul zilei internaţionale a femeiii — 8 Martie

|versiune pentru tipar||
PCRM / 7 martie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Iubitele noastre femei

În ajunul celei mai frumoase, duioase şi îndrăgite de toată lumea sărbători — Ziua Internaţională a femeii — permiteţi-mi să vă aduc un omagiu şi să vă adresez cele mai sincere cuvinte de dragoste ţi recunoştinţă. Vă doresc să aveţi parte de iubire, atenţie şi înţelegere din partea bărbaţilor dumneavoastră, iar gingăşia primăverii să vă însoţească pe parcursul întregii vieţi. Fie ca pacea şi liniştea să dăinuiască în casele şi familiile dumneavoastră, iar fiecare zi să vă aducă numai bucurii. Fie ca tot ce faceţi, toate aspiraţiile dumneavoastră să fie încununate de succes.

Femeia, întotdeauna a purtat pe umerii săi o povară egală, ba chiar una mai mare decît cea pe care o duce bărbatul. În afară de obligaţiile sale de serviciu, femeia întotdeauna a stat la baza familiei, a fost îngerul ocrotitor al casei şi educatorul copiilor săi. Din păcate însă, această trudă a femeii, care mai degrabă ar putea vi calificată drept eroism nu este întotdeauna apreciată înalt de noi. Nu întotdeauna societatea a fost în stare să evalueze corect rolul femeii şi să-i acorde drepturi egale cu cele ale bărbaţilor. Ba mai mult — în cele mai multe cazuri lupta pentru drepturile sociale şi juridice ale femeii a fost condusă şi purtată de femei înşişi. Drept simbol al acestei lupte, al victoriei asupra stereotipurilor din trecut poate fi considerată sărbătoare Ziua Internaţională a femeii, care este îndrăgită de toată lumea şi este sărbătorită în mai multe ţări de mai bine de un secol. Chiar şi astăzi, cînd în societatea noastră mai sunt înregistrate cazuri de inegalitate şi oprimare la adresa femeilor, ziua de 8 martie rămîne a fi un simbol al luptei pentru drepturile femeii. Totodată această zi reprezintă şi un bun pretext pentru noi, bărbaţii, de a vă exprima recunoştinţa şi a vă face declaraţii de dragoste pe care meritaţi să le auziţi pe durata întregii voastre vieţi.

Vă doresc, dragile noastre femei, ca fiecare zi să vă fie plină de dragoste, ca să simţiţi mereu susţinerea şi atenţia din partea bărbaţilor, ca gingăşia şi căldura sufletească pe care o dăruiţi lumii să vă fie întoarsă de către apropiaţii dumneavoastră prin recunoştinţa şi dragostea lor.

Vladimir VORONIN

Sursa: www.pcrm.md

Alocuţiunea Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, la conferinţa “Partidul Comuniştilor şi modernizarea Moldovei. 10 ani de la Victorie” Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir VORONIN a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Dl. Valeri KUZIMIN