Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Igor Dodon: Declaraţie referitor la situaţia privind alegerile din municipiul Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 6 iulie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În legătură cu situaţia actuală privind contextul alegerilor primarului general de Chişinău şi caracterul nelegitim al rezultatelor turului II de alegeri, vreau să declar următoarele. Noi vom continua să apărăm opţiunea politică a chişinăuenilor, pe cale legală şi potrivit rigorilor demoсratice, în mod civilizat. Fără a utiliza scenarii proprii liberalilor şi democraţilor, cum ar fi organizarea de violenţe, de tipul celor din 7 aprilie.

Insistând pe desfăşurarea unui format pur juridic, noi avem speranţa că instanţele judecătoreşti îşi vor face datoria şi vor adopta unica decizie legală corectă privind anularea turului II de alegeri în municipiul Chişinău.

În acelaşi timp, vreau să atrag atenţia opiniei publice la faptul că Partidul Liberal face presiuni politice asupra instanţelor judecătoreşti, cu scopul de a compromite triumful justiţiei. Liberalii se tem de alegeri repetate, se tem de al III-lea tur de scrutin, pentru că ei înţeleg că le va fi dificil să pună din nou în funcţiune acelaşi instrumentar de falsificare a alegerilor.

Totodată, cunoaştem că în prezent se pregătesc două proiecte de legi care presupun, în primul rând, abolirea funcţiei de preşedinte al Consiliului Municipal Chişinău, unde PCRM deţine majoritatea, iar în al doilea rând — prelungirea cadrului legal de organizare a alegerilor repetate de la două săptămâni la trei luni. În aşa mod, în eventualitatea turului III, liberalii îşi pregătesc teren pentru a se menţine cât mai mult timp la cârma Primăriei, cu scopul de a acumula capital politic şi administrativ necesar pentru campania electorală.

Ceea ce se întâmplă ultimele câteva săptămâni noi putem califica doar ca o imixtiune în actul judiciar din partea reprezentanţilor AIE, ca o încercare de a schimba regulile jocului în timpul jocului. Cu părere de rău, liberalii utilizează fără jenă pârghiile administrative şi resursele politice pentru a-şi promova interesele de partid, în detrimentul legii, al democraţiei şi al bunului simţ.

Sursa: dodon.md

Declaraţie pentru presă privind anularea turului doi al alegerilor pentru funcţia de primar al mun. Chişinău Declaraţia PCRM privind demiterea Preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie