Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 14 iulie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Curtea Supremă de Justiţie a respins astăzi recursul Procuraturii Generale declarat împotriva Hotărîrii Curţii de Apel Economice din 9 martie 2011, prin care a fost respinsă integral acţiunea Procuraturii Generale intentată împotriva Partidului Comuniştilor din Republica Moldova privind declararea nulitărţii contractelor de locaţiune şi de vînzare-cumpărare a sediului PCRM din oraşul Rîşcani.

Decizia de astăzi a Curţii Supreme de Justiţie este una definitivă şi irevocabilă.

Amintim că anterior Procuratura Generală a declarat prin intermediul unor comunicate de presă că darea în locaţiune şi vînzarea-cumpărarea unor imobile în care îşi au sediu organizaţiile teritoriale ale PCRM a fost efectuată în condiţii de intransparenţă, cu încălcarea procedurii prevăzute şi, prin urmare, Procuratura Generală a înaintat mai multe cereri de chemare în judecată împotriva PCRM.

Decizia de astăzi a instanţei de judecată superioare demonstrează repetat că procuratura execută doar comenzi politice împotriva unui partid de opoziţie. Acest fapt demonstrază că organele procuraturii sînt extrem de politizate, fapt inadmisinbil într-o societate democratică, flagel cu care PCRM va lupta în continuare, folosind toate căile legale.

Serviciul de presă al PCRM

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Cuvînt introductiv al Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin în cadrul conferinţei de presă de totalizare din 13 iulie 2011 Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir VORONIN a avut o întrevedere cu dl. Asif Chaudhry, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova