Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia privind condamnarea atentatelor teroriste din Norvegia şi inadmisibilitatea propagării şi răspândirii ideilor de extremă dreaptă, neo-fasciste în Europa contemporană

|versiune pentru tipar||
PCRM / 26 iulie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În legătură cu evenimentele tragice din Norvegia, Uniunea Tineretului Comunist din Moldova condamnă cu indignare acţiunile extremistului ultra-radical, în urma cărora au fost masacraţi zeci de civili din Norvegia.

Explozia de la complexului de clădiri guvernamentale din centrul capitalei Oslo şi masacrul dezlănţuit peste cîteva ore la o tabăra pentru tineri al Partidului Muncitoresc Norvegian de guvernare, o dată în plus au dovedit defectuozitatea şi inadmisibilitatea propagării şi răspîndirii în Europa modernă polietnică şi multiculturală a ideilor de extremă dreaptă care incită la ură din motive de diferenţe culturale, etnice sau lingvistice.

Uniunea Tineretului Comunist din Republica Moldova atenţionează societatea asupra faptului că această crimă inumană a avut loc pe fundalul de renaştere a grupărilor neo-fasciste şi a forţelor politice de extremă dreaptă în întreaga Europă. Despre ameninţarea pe care o reprezintă astfel de procese Stînga Europeană a avertizat de mai multe ori în declaraţiile sale.

Uniunea Tineretului Comunist din Moldova îşi exprimă sincere condoleanţe rudelor şi prietenilor celor decedaţi în urma deflagraţiei din centrul Oslo, şi, de asemenea, celor masacraţi într-o tabără de vară pentru tineret de stînga al Partidului Muncitoresc Norvegian.

În pofida terorii şi provocărilor murdare, modelul multicultural european este obligat să reziste. Suntem convinşi că astăzi, mai mult ca niciodată, toate forţele democratice de stînga din Europa trebuie să se unească împotriva unei ameninţări comune: reapariţia pe continentul european a unor forţe neo-fasciste şi mizantropice ce propagă ură faţă de oameni.

Uniunea Tineretului Comunist din Moldova
Sursa: www.pcrm.md

Igor Dodon: Opţiunea mea politică Adresarea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova către poporul moldovenesc