Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicatul CC al PCRM privind situaţia curentă

|versiune pentru tipar||
PCRM / 27 septembrie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova menţionează, cu îngrijorare, încercările partidelor de la guvernare de a amîna pentru o perioadă nedeterminată problema soluţionării constituţionale a crizei politice din Republica Moldova, de a sabota alegerea şefului statului în Parlament şi a de a declanşa epuizantele alegeri parlamentare anticipate.

La 24 septembrie 2011, PCRM a declarat public şi foarte clar despre disponibilitatea iniţierii unui dialog cu formaţiunile politice reprezentate în Parlament, despre eventualele căi de depăşire a situaţiei create. În acelaşi timp, reiterăm că PCRM respinge orice tentativă de dialog cu unii sau alţii reprezentanţi ai aşa numitei Alianţe pentru integrare europeană — o structură dubioasă şi iresponsabilă care s-a discreditat prin scandaluri de amploare şi lipsă totală de unitate. Încercarea de a dialoga cu PCRM din perspectiva unor poziţii sumbre şi contradictorii ale Alianţei, înseamnă de a pierde timpul în zădar şi evitarea îndeplinirii acelei agende arzătoare de pe ordinea de zi.

În această situaţie, PCRM declară foarte clar despre iniţiativa sa la primele şedinţe plenare ale Parlamentului să ceară includerea în ordinea de zi a următoarelor chestiuni:

  1. Cu privire la stabilirea datei alegerii şefului statului în Parlamentul Republicii Moldova.
  2. Cu privire la constituirea imediată a comisiei pentru desfăşurarea procedurii de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova.
  3. Cu privire la demiterea imediată din funcţiile ocupate a Procurorului General; directorului Serviciului de Informaţie şi Securitate; ministrului apărării; ministrului afacerilor interne — persoane care au devenit figuri implicate plenar într-o serie de scandaluri de amploare în ultima perioadă.

Poziţia noastră rămîne deschisă.

Disponibilitatea partidelor parlamentare de a susţine această agendă va fi cea mai bună dovadă de cointeresare de a depăşi criza politică în detrimentul unei campanii epuizante de imitare a unei diplomaţii interpartiinice.

CC al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia fracţiunii PCRM în Parlament privind acţiunile judecătorului Curţii Constituţionale Victor Puşcaş Declaraţia fracţiunii PCRM cu privire la demiterea preşedintelui Curţii Constituţionale a Republicii Moldova