Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Rezoluţie a Congresului Civic

|versiune pentru tipar||
PCRM / 3 decembrie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi ne-am convocat aici, cetăţeni ai Republicii Moldova, cei care lucrează în sectorul public, funcţionari, pedagogi, medici, asistenţi sociali, bibliotecari, cei care lucrează pe cont propriu — întreprinzători, agricultori, ţărani, cei care de dimineaţă şi pînă seara au grijă de pămînt, de iaz, de noi toţi.

CEI care nu au plecat, cei care au plecat, dar s-au întors, cei care aşteaptă un sunet de la părinţi, copii, surori, fraţi — să le spună, să le zică — cum mai este acasă, cum la voi?

Toţi — oameni de bună credinţă, oameni dintre cei care lucrează pămîntul şi oameni care fac cercetări la academia de ştiinţă, cei care îngijesc de cei mai dezavantajaţi şi cei care conduc întreprinderi — oameni de la sate, oraşe, raione diferite, mulţi, mulţi şi tuturor, absolut tuturor cărora nu ne este ideferentă soarta ţării noastre, soarta Moldovei. Ne-am convocat toţi aici pentru a spune un ferm nu aşa numitei Alianţe pentru Integrare Europeană.

Absolut toţi ne-am săturat de această presudo guvernare, de cei care ne-au bătut la case în electorală şi ne-au minţit, de cei care au încercat să ne cumpere cu orez, praf de spălat, seminţe, bani, pungi de la iuda….

De cei care după toate promisiunile pe care le-au făcut în campanie electorală au adus ţara la catastrofă socială, economică şi politică, cei care au furat şi fură în continuare viitorul copiilor noştri prin închiderea şcolilor, au distrus speranţele tinerilor — lăsîndu-i fără lucru, fără dreptul la studii garantate, fără speanţa de a trăi alături de cei dragi, AU scuipat în cei care lucrează pentru oameni zi de zi — în grădiniţe, şcoli, universităţi, spitale, centre de asistenţă socială, organizaţii, sindicate, i-au distrus pe cei care au construit această ţară cm cu cm — oamenii le-au dat viaţă şi care astăzi cu greu au de o bucată de pîine graţie eforturiilor lor, oamenilor în etate, oamenilor de vîrsta a treia

Nu mai putem răbda genocidul social, batjocora faţă de copii, tineri şi bătrîni. În doar doi ani am devenit lideri la capitolul- corupţie, criminalitate, banditism, contrabandă. Sîntem ţara cu cele mai mari tempouri de creştere a preţurilor de pe continentul Euroasiatic, nu există altă ţară de la mongolia şi pînă la insulele canare care să aibă o rată de creştere a preţurilor mai mare decît Moldova. Sîntem ţara în care tarifele şi impozitele care ne sufocă. În acelaşi timp, sîntem ţara cu salarii şi pensii mizere.

Am ajuns ţara unde unioniştii de genul lui Ghimpu din PL, ambasadorii, inclusiv cel de la Bucureşti a lui Leancă de la PLDM, vorbesc de la tribuna parlamentului sau în ziare deschis despre România Mare. Am ajuns ţară unde nu există respect pentru ceea ce este moldovenesc, unde nu există respect faţă de constituţie şi legislaţie, unde o huntă de criminali au uzurpat de facto puterea în stat şi se ţin de ea cu dinţii! O ţară în care cei ce conduc au venit la guvernare prin pogromuri, minciună şi fals şi tot aşa ne guvernează.

Noi am venit cu idei, cu proiecte concrete, am venit cu acţiuni cum să depăşim criza politică, economică şi socială, cum să îmbunătăţim viaţa de zi cu zi a cetăţenilor noştri.

Declarăm ferm — Moldova are nevoie de un curs nou. Declarăm ferm că ne alăturăm cu toţii eforturilor Partidului Comuniştilor în elaborarea şi ulterior punerea în aplicare a acestor deziderate.

Declarăm ferm că Moldova trebuie să-şi valorifice potenţialul la est, să examineze opţiunea de aderare la Uniunea Vamală.

Declarăm ferm — cetăţenii trebuie să decidă mai departe cum să fie guvernată ţara, puterea trebuie să fie a poporului. Guvernarea trebuie reformatată!

Adunarea noastră de astăzi se adresează tuturor celor cărora nu le este indiferentă soarta ţării, de convocare în timpul cel mai apropiat a Congresulului civic la nivel al cetăţenilor în capitală, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, să fim toţi împreună, să spunem într-o voce aşa numitei Alianţe — marş afară.

Străşeni, 3 decembrie 2011

Sursa: www.pcrm.md

Mii de oameni din toată Moldova s-au reunit în mitinguri de protest împotriva actualei guvernări Partidul Comuniştilor cheamă poporul Moldovei la un Marş de protest! Brifingul Preşedintelui PCRM, Vladimir VORONIN