Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii PCRM în Consiliul municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 decembrie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea PCRM în Consiliul municipal Chişinău îşi exprimă protestul ferm în legătură cu amînarea şedinţei Curţii de Apel Chişinău, care urma să aibă loc la 15 decembrie şi trebuia să examineze cazul mandatelor a trei consilieri municipali comunişti. Şedinţa dată a fost din nou amînată (pentru a cincia oară) de data aceasta pînă la 19 ianuarie 2012.

Pe parcursul a trei luni instanţa de judecată, absolut conştient, tergiversează adoptarea unei hotărîri foarte simple — anularea mandatelor a trei membri ai fracţiunii PCRM ale căror statut de deputat nu este compatibil cu statutul de consilier municipal şi să învestească cu împuternicirile respective pe următorii trei candidaţi de pe listele Partidului Comuniştilor.

Aceasta se face cu un singur scop: de a ne permite fracţiunii comuniştilor pe o perioadă cît posibil de îndelungată să-şi înceapă activitatea în deplină componenţa avînd majoritatea în consiliul (26 mandate din 51). Anume aceasta majoritatea şi activitatea ei previzibilă şi hotărîtă îl sperie atît de mult pe primarul general D, Chirtoacă şi complicii lui din alianţă, care au uzurpat puterea în oraş, s-au împotmolit în corupţie şi ignoră necesităţile şi grijele orăşenelor.

Stoparea haosului şi degradării, readucerea capitalei în făgaşul dezvoltării normale — iată porunca alegătorilor pe care PCRM este o va implementa cu fermitate indiferent de obstacole care îi sunt create. Sfidarea cinică şi făţişe de către actuala putere a tuturor normelor de drept şi etice nu vă fi în stare să oprească fracţiunea noastră. Consilierii comunişti vor face uz în plina măsură de toate căile, metodele şi mijloacele posibile pentru apărarea drepturilor sale încălcare şi pentru îndeplinirea angajamentelor sale luate faţa chişinăuenilor.

Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Deputaţii fracţiunii PCRM nu vor participa la alegerea Preşedintelui