Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 ianuarie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La data de 15 inauarie 2012 Parlamentul Republicii Moldova urma să se întrunească în şedinţă specială cu o singura chestiune în ordinea de zi — Alegerea Preşedintelui Republicii Moldova.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, a depus maxim efort pentru depăşirea crizei politice şi după consultări cu toate fracţiunile parlamentare a înaintat un candidat neafiliat politic, neutru, care se bucură de respect incontestabil în societate.

Fracţiunea PCRM preconiza să participe plenar la şedinţa specială a Parlamentului privind alegerea şefului statului.

Dat fiind anularea, prin nişte decizii dubioase, a procedurii de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova, fracţiunea PCRM a considerat inoportună participarea sa la o altă şedinţă, cu altă ordine de zi decît cea preconizată anterior şi condamnă acţiunile majorităţii parlamentare de aprofundare a crizei politice şi încalcare sistematică a Constituţiei RM care conduc la uzurparea puterii în stat.

Acţiunile de mai departe ale PCRM vor fi făcute publice curînd, după luarea deciziilor de către organele de partid corespunzătoare.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, deputaţii şi fracţiunea municipală a PCRM au depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu Acţiunile criminale ale poliţiei de frontieră a României nu pot fi îndreptăţite cu nimic