Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Adresare către Conducerea Guvernului Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 1 februarie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

O bună parte a societăţii, în anul 2009, a crezut în promisiunile electorale ale partidelor din Alianţă. Votînd aceste partide, oamenii au sperat că situaţia în ţară se va îmbunătăţi.

Guvernul AIE nu a îndeplinit nici una din următoarele promisiuni pe care le-a dat alegătorilor:

Astăzi, la începutul anului 2012, rezultatul guvernării AIE se exprimă prin faptul că mai bine de 80% din populaţia ţării consideră că Republica Moldova se dezvoltă pe o cale greşită. Şi tot atîţia cetăţeni consideră că situaţia economică a familiilor lor în acest an nu se va îmbunătăţi. Numărul cetăţenilor care susţin perspectivele europene ale ţării s-a micşorat considerabil, pe parcursul ultimului an, cu mai bine de 20% şi a atins nivelul minim record.

Poporul Moldovei nu-şi mai asociază propriul viitor cu guvernul Alianţei. Acest guvern trebuie să demisioneze, iar Alianţa trebuie să se autodizolve.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, fiind cea mai mare formaţiune politică din ţară, care reprezintă majoritatea cetăţenilor Moldovei se adresează conducerii Guvernului AIE cu cerinţa de a demisiona imediat.

Poporul Moldovei are nevoie de un Guvern anticriză, de un Guvern al Încrederii Populare, care va îndrepta dezvoltarea Republicii Moldova într-o direcţie corectă, care va scoate ţara din criza social-economică şi va asigura un nivel decent de viaţă cetăţenilor ei.

Sursa: www.pcrm.md

Sergiu SÎRBU: Dizolvarea Parlamentului şi desfăurarea unor alegeri libere şi corecte — unica posibilitate de a reveni la legitimitate Vladimir Voronin l-a felicitat pe Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, cu ocazia aniversării a treia de la întronizare