Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM cu privire la deschiderea filialei PSD la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 16 februarie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La 12 februarie la Chişinău a avut loc prezentarea şi şi-a început activitatea filiala partidului Social-democrat din România. La evenimentul dat a fost prezent deputatul în Parlamentul României din partea PSDR Cristian Rizea.

Această prezentare, fără îndoială, reprezintă încă un act de umilire publică a ordinii constituţionale în Republica Moldova. Reamintim că articolul 41, al. 6 din Constituţia Republicii Moldova stipulează că “Activitatea partidelor constituite din cetăţeni străini este interzisă”. În acelaşi timp, Legea Republicii Moldova privind partidele politice nr. 294 din 21.12.2007. (art. 3, al.5) spune clar că: “În Republica Moldova este interzisă constituirea şi activitatea partidelor, altor organizaţii politice ale statelor străine, precum şi a filialelor şi structurilor acestora”.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova consideră aceste acţiuni ale Partidului Social-democrat din România cît şi a acoliţilor lui locali, drept încălcare grosolană a legislaţiei şi suveranităţii Republicii Moldova şi neglijare cinică a legilor unui stat suveran.

Partidul Comuniştilor protestează împotriva inactivităţii conducerii ţării, care a ocupat, din nou, o poziţie iresponsabilă şi de tăcere care poate fi calificată drept complicitate în atacul împotriva statalităţii Republicii Moldova. Noi cerem o reacţie imediată din partea Procuraturii, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene vizavi de această problemă. De asemenea, ne adresăm Serviciului de Informaţii şi Securitate, care în loc de intimidare a opoziţiei, ar trebuit să se preocupe de securitatea naţională a Republicii Moldova şi a poporului ei, aşa cum cere.

În cazul în care organele guvernamentale menţionate nu vor întreprinde măsuri imediate de respectare a legislaţiei ţării, PCRM se consideră în drept să-şi creeze filiale pe teritoriul României şi în primul rînd în zona Moldovei româneşti, unde, după cum se ştie, există premise speciale pentru renaşterea conştiinţei istorice a poporului moldovenesc.

Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
Sursa: www.pcrm.md

Adresarea Fracţiunii Partidului Comuniştilor către alegătorii Republicii Moldova Vladimir Voronin l-a felicitat pe academicianul Alexandru Cebotari