Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia CC al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 2 martie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi concetăţeni,

Astăzi se împlinesc douăzeci de ani de la cel mai tragic eveniment care s-a produs în istoria noastră contemporană — începutul conflictului transnistrean. În rezultatul acelui război civil barbar Republica Moldova a pierdut integritatea sa teritorială şi unitatea civică. Putem medita mult şi inutil asupra multiplelor cauze ale acestui război fratricid. Însă, una dintre ele este evidentă — politica de trădare adoptată din start de către autorităţile oficiale de la Chişinău, care au îndreptat noul stat suveran pe calea unirii cu România, pe calea lichidării statalităţii şi renunţării la identificarea unui compromis între diversele categorii ale societăţii moldoveneşti. Să se debaraseze de Moldova din stînga Nistrului şi să traseze de-a lungul acestui rîu hotarul viitoarei Românii Mari — iată scopul adevărat urmărit de domnitorii de atunci — M.Snegur, M.Druc şi A.Moşanu.

Destinele şi vieţile a mii de oameni au fost aduse în jertfă acestui proiect sălbatic de trădare de stat. Cu toate acestea, experienţa acelei trădări continuă şi în prezent să inspire pe unii politicieni din Moldova. Anume ei conduc cu ţara noastră în ultimii doi ani şi jumătate. Anume ei — Lupu, Ghimpu şi Filat — au făcut totul ca ţara noastră treptat, lună după lună, să se lipsească de toate atributele vizibile ale unui stat independent. Mai întîi, au lipsit poporul de drepturile lui sociale şi i-au furat încrederea în alegerile libere şi democratice. Mai tîrziu, au călcat în picioare Constituţia. Şi iată că pe parcursul a mai multor luni deţin ilegal în mîinile lor puterea în stat. Deja este clar pentru toţi, încotro va duce Republica Moldova această clică de impostori, cu denumirea de Alianţă pentru Integrarea Europeană — spre un faliment economic total, spre pierderea independenţei şi divizarea ţării.

Guvernul Republicii Moldova protejează şi tutelează deschis acele formaţiuni politice care cer unirea Moldovei cu România. De o bunăvoinţă deosebită din partea regimului de guvernare se bucură Consiliul Unirii Republicii Moldova cu România reconstituit zilele trecute. Acest consiliu este compus de nişte umbre caricaturale ale trecutului, responsabile de declanşarea măcelului de pe Nistru, de conflictele interetnice de la începutul anilor 90 şi de promovarea politicii de lichidare a independenţei statului moldovenesc. Însăşi guvernul moldovenesc, deschis, fără a se ascunde, la 3 martie 2012 va comite încă un act sigur de trădare — va participa la o şedinţa comună cu guvernul României — eveniment care ar reprezenta o înjosire fără precedent pentru oricare stat independent, eveniment care simbolizează deschis nu doar revenirea la politica anilor 90 dar şi la practica tristă a lui martie 1918.

Poporul nostru are doar o singură posibilitate de a opri destrămarea ţării. În faţa trădării deschise de către Alianţa de guvernare a intereselor de stat ale Republicii Moldova, a tuturor simbolurilor şi atributelor independenţei — de la suveranitatea poporului moldovenesc la orînduirea constituţională a ţării noastre — poporul Republicii Moldova trebuie să-şi consolideze eforturile şi să recapete puterea în stat, să impună respectarea legii şi a principiilor democraţiei adevărate. Mîine 3 martie, la ora 12.00 Partidul Comuniştilor va organiza în toate oraşele şi centrele raionale ale Republicii Moldova — de la Chişinău la Bălţi, de la Comrat la Briceni, acţiuni de protest împotriva politicii de trădare naţională. Prin această primă acţiune de protest la nivel naţional, Partidul Comuniştilor anunţă începutul eliberării Republicii Moldova de regimul uzurpatorilor şi trădătorilor de stat.

Primăvara moldovenească, aşteptată atît de mult, îşi reclamă drepturile.

Suntem convinşi că, astăzi libertatea, echitatea şi legea sunt în stare să învingă josnicia, incompetenţa şi trădarea.

Nu există o altă cale pentru ţara şi poporul nostru.

Împreună vom învinge!

Sursa: www.pcrm.md

Nu vom permite liberalilor să privatizeze Piaţa Marii Adunări Naţionale! — Declaraţia fracţiunii PCRM în Consiliul Municipal Chişinău Între UTCM şi Tineri socialişti din Machedonia a fost semnat un acord de cooperare